ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan ve dün vefat eden Koreli Eunja Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği ve bugün vefat eden eşi Nimet Dilbirliği için taziye dileklerini iletti.

Başbakan Yıldırım, Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak 91 yaşında hayatını kaybeden Süleyman Dilbirliği ile bugün sabah saatlerinde Selimiye Mahallesi'ndeki evinde yaşamını yitiren eşi Nimet Dilbirliği'ne Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuştu. Kahraman gazimiz, Türk insanının sevgi ve hoşgörüyle yoğrulmuş karakterini bu örnek davranışıyla tüm dünyaya göstermiştir. Birer gün arayla vefat eden, Koreli Eunja Kim'in manevi babası Kore Gazimiz Süleyman Dilbirliği ve eşi Nimet Dilbirliği'ne Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuş ve bu öyküsüyle "Ayla" filmine konu olmuştu.