ANKARA (AA) - Ankara'da düzenlenen operasyonda, yurda kaçak yollardan sokulan ve eczaneler yerine büfe ve marketlerde satılan 100 bin ağrı kesici ve ateş düşürücü hap ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak yollardan Türkiye'ye sokulan ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği bulunan bazı ilaçların eczaneler yerine büfe ve marketlerde satıldığını belirledi. Ekipler, söz konusu ilaçların GİMAT Toptancılar sitesinde bir iş yerinde depolandığını ve dağıtımının buradan yapıldığını tespit etti.

Bunun üzerine düzenlenen operasyonda iş yeri sahibi A.U. gözaltına alındı.

İş yerinde yapılan aramada yaklaşık 100 bin adet ağrı kesici ve ateş düşürücü hap ele geçirildi.

Şüpheli hakkında "zehirli madde imal ve ticareti yapmak, satmak ya da satmak üzere dükkanında bulundurmak" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi. Öte yandan söz konusu ilaçları satın alan market ve büfelerin incelemeye alındığı kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, söz konusu ilaçları satmaya sadece eczanelerin yetkili olduğunu hatırlatarak, "merdiven altında üretilen" ya da yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen ilaçlarla insan sağlığının ciddi olarak tehdit edildiğini belirtti. Yetkililer, vatandaşları eczane haricindeki yerlerden ilaç satın almamaları konusunda uyardı.