BAYBURT (AA) - Bayburt'ta okul servisi ile otomobilin çarpışması sonucu 16'sı lise öğrencisi 17 kişi yaralandı.

Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini taşıyan Abdulkadir Polat yönetimindeki 69 S 0134 plakalı okul servisi ile karşı yönden gelen Elif Yıldırım'ın kullandığı 55 AEA 29 plakalı otomobil, Şingah Mahallesi Bayburt-Çaykara yolu üzerinde çarpıştı.

Kazada, servisteki 16 öğrenci ile otomobil sürücüsü Yıldırım hafif yaralandı.

Çevredeki vatandaşların durumu sağlık ekipleri ve polise bildirmesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, sağlık ekiplerince Bayburt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Okul idaresinin kazayı haber vermesi üzerine veliler, Bayburt Devlet Hastanesi acil servisine geldi.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından hastaneye gelerek yaralı öğrencileri ziyaret etti.

Başhekim Dr. Turhan Şener'den öğrencilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Pehlivan, daha sonra yaralı öğrenciler ve sürücüyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Pehlivan, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden 16 öğrenci ile otomobil sürücüsünün hafif yaralandığını söyledi.

Öğrencilerden 10'unun ilk tedavilerinin ardından sağlık sorunu olmadığı için taburcu edildiğini belirten Vali Pehlivan, şöyle devam etti:

"Başhekimimiz başta olmak üzere ilgili bütün doktorlarımız öğrencilerimizle yakından ilgilendi. Şu anda öğrencilerimizde herhangi bir kalıcı rahatsızlık söz konusu değil. Yalnızca bir öğrencimiz, diş problemi olduğu için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine sevk edildi. Diğerleri ise tedbir amaçlı şu an için müşahede altında tutuluyor. Bu öğrencilerimiz de son kontrollerinin ardından evlerine gönderilecek."

Pehlivan, kazanın ciddi bir problem yaşanmadan atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Kaza şehir içinde olduğu için araçlarda hız söz konusu değil. Hiç olmamasını arzu ederdik ama şükrediyoruz herhangi bir kalıcı etki veya kayıp olmadan atlatmış olduk. Öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah böyle bir kaza bir daha yaşanmaz." dedi.

İl genelindeki okul servisleriyle ilgili bütün tedbirlerin emniyet ve jandarma tarafından gözden geçirildiğine dikkati çeken Pehlivan, "Okul servislerimiz sürekli denetleniyor, denetlenmeye devam edilecek ama bazen böyle her türlü tedbir alınmasına rağmen kazalar olabiliyor. Bunların da yaşanmaması için okul idarecilerimiz ve trafik ekiplerimiz bütün tedbirleri yeniden gözden geçirecek." diye konuştu.