SARAYBOSNA (AA) - LEJLA BIOGRADLIJA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bosna Hersek ziyareti sırasında görüşen ve kazandığı altın kemeri Erdoğan'a takdim eden Türk boksör Şükrü Altay, "Bayrağımı her yerde dalgalandırmak istiyorum." dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği başkent Saraybosna'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile havalimanında görüşen ve hafif ağır sıklette kazandığı altın kemeri Erdoğan'a takdim eden Türk boksör, yaşadığı mutluluğu AA ile paylaştı.

Türk askerine hediye etmek için ringe çıktığını ve hedefinin altın kemeri kazanmak olduğunu söyleyen Altay, "Altın kemer için çok mücadele ettim. İki kez rakibimi değiştirdiler. Yolumu zorlaştırdılar, ama başardık. Kazandığım altın kemeri de Cumhurbaşkanımıza takdim ettim." şeklinde görüş bildirdi.

Altın kemerini Erdoğan'a takdim etme imkanı bulduğu için çok gururlu olduğunu belirten Altay, "Dört yıl önce oğlum dünyaya geldi. (Erdoğan ile görüşmek) Öyle bir duyguydu. Ağzım kilitlendi. Konuşamadım. 'Cumhurbaşkanım size bunu armağan ediyorum' diyebildim. Canlı görmek çok güzel bir şey, bambaşka bir şey." ifadelerini kullandı.


- "Her maçıma 'Dombıra' şarkısıyla çıkacağım"


13 Mart'ta Sırp rakibi Aleksandar Jankovic'i yenerek altın kemerin sahibi olduğunu söyleyen Altay, Erdoğan'ın Saraybosna'da Avrupalı Türklere yaptığı birlik çağrısının son derece önemli olduğunu vurguladı.

UETD 6. Olağan Genel Kurulu'nu da değerlendiren 33 yaşındaki boksör, "Saraybosna'da Avrupa'yı titrettik. Türk bayrağımızı dalgalandırdık. Almanya ve Hollanda bizim kapılarımızı kapatıyordu, ama yine bir kapı açıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da yaşayan boksör Altay, kariyerinde karşılaştığı zorluklara da değinerek, "Antrenörüm yoktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı koruyorum, maçlara 'Dombıra' şarkısıyla çıkıyorum diye Avrupa'da herkes bana kapılarını kapatmıştı. Spor salonlarından atıldım. Sponsorların hepsi geri çekildi. Kimse destek olmadı ama yine de savaştım. Buraya kadar geldim." diye konuştu.

16 Haziran'da Almanya'nın Karlsruhe şehrinde yeniden kemer mücadelesi vereceğini ve hedefinin Avrupa ile dünya şampiyonalarına da katılmak olduğunu söyleyen Altay, "Her maçımı Türkiye için yapıyorum. Bayrağımı her yerde dalgalandırmak istiyorum. Her maçıma 'Dombıra' şarkısıyla çıkacağım." açıklamasını yaptı.