MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde, soğuk algınlığı ve bronşit şikayetiyle hastaneye götürülen 15 aylık bebeğin solda olması gereken kalbi ile dalağının sağda, sağ tarafta olması gereken karaciğerinin ise solda olduğu tespit edildi.

Tarsus ilçesinde yaşayan Mümine (24) ve Çağlar Şahin (25) çiftinin ilk çocukları Muhammed Şahin, soğuk algınlığı ve bronşit şikayetiyle bir özel hastaneye götürdü.

Burada yapılan tetkiklerde 15 aylık çocuğun solda olması gereken kalbi ile dalağının sağda, sağda olması gereken karaciğerinin ise sol tarafta olduğu tespit edildi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mehmet Ali Çil, konuyla ilgili açıklamasında, bebeğin yapılan kontrollerinde farklı bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

"Situs inversus totalis" adı verilen bu durumun 30 bin kişide bir görüldüğünü aktaran Çil, çocuğun bronşit ve soğuk algınlığı şikayetlerinin giderildiğini, organlarının ters olması nedeniyle de tetkiklerinin yapılması için ileri bir araştırma hastanesine sevk edildiğini söyledi.

Anne Mümine Şahin de durum karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, "Doğum yaptıktan sonra çocuğumuzu defalarca doktora götürdük, film çektirdik, tahlil yaptırdık ama bize kimse çocuğun iç organlarının ters taraflarda olduğunu söylemedi." dedi.