ANTALYA (AA) - Antalya'da aralarında Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski CHP'li Meclis üyesi Sıtkı Soydal ve belediye personelinin de bulunduğu 6 kişinin, "rüşvet almak ve vermek" iddiasıyla yargılanmasına başladı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Sıtkı Soydal, tutuksuz yargılanan Mustafa Gül, Recep Yılmaz, Emin Kahraman, İsmail Selami Minta ve müşteki sanık Mahmut Mahir Alper ile taraf avukatları katıldı.

Gül, savunmasında, Kemer Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü, suçlamaları kabul etmediğini, iddianamede yer alan müşteki Alper ile konuyla ilgili görüşmesinin olmadığını savundu.

Nisan, mayıs aylarında kendisini ziyaret edenler tarafından bir yıkım işi olduğunu, konuyla ilgilenmesinin istenildiğini aktaran Gül, "Bunun üzerine imar müdürünü telefonla aradım, kendisi konunun belediyeyle ilgili olmadığını, ormanın yeri olduğunu, kendilerinin sadece yıkım işini gerçekleştirdiklerini söyledi. Ben de durumu kendilerine söyledim." dedi.

Yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararı olabileceği ihtimali üzerine yıkımı iki saat yavaşlattığını anlatan Gül, daha sonra böyle bir kararın bulunmaması üzerine yıkımı gerçekleştirdiklerini, olayla ilgili alakasının bulunmadığını iddia etti.

Gül, müşteki Alper'e, "Hep sen kendi başına mı, yalnız mı yiyeceksin?" şeklinde bir şey söylemediğini savundu.

Müşteki sanık Mahmut Mahir Ünal ise yıkılması gereken birçok yer olmasına rağmen özellikle kendi işletmesinin yıkılmasının nedeninin rüşvet talebi olduğunu öne sürdü.

Emin Kahraman aracılığıyla kendisinden rüşvet talep edildiğini ileri süren Mahmut Mahir Alper, "Süreci ifademde de anlattığım şekilde benden istenen 150 lirayı Sıtkı Soydal'a verdim. Sosyal çevreme benden 150 bin alındığını ifade etmeye başladım, yanılmıyorsam, bu durum onların kulağına gitmiş olacak ki birkaç gün sonra benim yanıma bu kez jandarmasız yıkım ekibi geldi, işletmemi yıktılar." ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Soydal, kimseden rüşvet almadığını, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Duruşma diğer sanık ve tanıkların dinlenmesinden sonra, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.