MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Türkmen Geçidi Ağaçlandırma Projesi kapsamında 40 bin fidan dikiyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kentteki en büyük sorunlarından biri olan yeşil alan sıkıntısını çözmek için başlattığı proje kapsamında Artuk ilçesindeki Türkmen Geçidi'ne 40 bin fidan dikiyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, hizmet odaklı bir belediye olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyledi.

Önemli projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Yaman, "Bu görev verildiği zaman şehrin her yerine dokunacağımızı söylemiştik. Bir yılda bu şehirde dokunmadık yer bırakmadık." dedi.

Çalışmalar bittiği zaman kentin yeni bir görünüme sahip olacağını aktaran Yaman, şöyle konuştu:

"Şehrimizin en büyük sorunlarından biri de elbette ki yeşil alandı. Bu sorunu ortadan kaldırmak için 'Mardin Yeşilleniyor' sloganıyla 'Türkmen Geçidi Ağaçlandırma Projesi'ni hayata geçirdik. Dikmeye başladığımız selvi, akasya, dut, sedir ve çam ağaçlarıyla hemşehrilerimize renk cümbüşü sunulacak."