İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bilal Erdoğan, Eyüpsultan Belediyesi'ni ziyaret etti.

Eyüpsultan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'la makamında bir süre sohbet eden Bilal Erdoğan, Aydın'la birlikte Eyüpsultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) binasını da ziyaret etti.

Başkan Aydın, Erdoğan'a, ESTAM'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eyüpsultan'ın tarihi alanının, tarihi ve kültürel birikimi ile tekrar yorumlanarak, İstanbul'un tarihi mirasının daha işlevsel ve maneviyatına uygun şekilde tasarlanmasını amaçladıklarını belirten Aydın, ESTAM projesi kapsamında yapılacak uygulamaları aktardı. Aydın, Eyüpsultan'da zamanla kaotik bir görünüm oluştuğuna dikkati çekerek, çevre ve sokaklar arasında iletişimin zamanla kaybolduğunu, ESTAM uygulamasıyla Eyüpsultan Camisi ve çevresinin yeniden yorumlanacağını kaydetti.

ESTAM sunumunun ardından konuşan Bilal Erdoğan, "Eyüpsultan bizim için İstanbul'un manevi merkezi olarak bildiğimiz, gözbebeğimiz bir semtimiz. Allah bu çalışmaları yerinde, gerçekleşmiş haliyle görmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından Eyüpsultan Belediye Başkanı Aydın, Bilal Erdoğan'a ziyareti için teşekkür ederken, Eyüpsultan Gravürü ve ESTAM kitapçığı hediye etti.