BİTLİS (AA) - Bitlis merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Adıyaman, İstanbul, Kayseri, Konya ve Siirt'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 asker gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün "il mahrem" yapılanmasının faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Yapılan çalışmalar sonucu, 5 şüphelinin yakalanması için Bitlis merkezli Adıyaman, İstanbul, Kayseri, Konya ve Siirt'te eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, bağlı bulundukları il jandarma komutanlıklarında aktif olarak görev yapan üsteğmen, astsubay ve 3 uzman jandarma olmak üzere şüpheliler B.B, H.A, M.T, M.A ve Y.G'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlıkla devam edeceği vurgulandı.