MUŞ (AA) - Muş'un Bulanık ilçesinde yalnız yaşayan 75 yaşındaki Müşrik Birgül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) sağladığı yardımlar ve kendisine verdiği destekle yaşamını sürdürüyor.

Bulanık Kaymakamlığı SYDV Müdürlüğü ekipleri, Kültür Mahallesi'ndeki evde tek başına kalan Birgül'ü sık sık ziyaret ederek moral veriyor ve yardımcı oluyor.

Birgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletten dulluk maaşı aldığını, ayrıca ekiplerin kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi.

Ekiplerin eve gelerek temizlik yaptığını ve sobasını yaktığını anlatan Birgül, şöyle konuştu:

"Bu yardımlar olmasaydı ben perişan olacaktım. Erzurum'a gidip gözümden ameliyat oldum. Allah'a ve devletime bakıyorum. Başka bir gelirim yok. Çok iyi bir kaymakam geldi. Biz ondan çok razıyız. Gıdamı, kömürümü devlet karşılıyor ve üstelik gelip evimi temizleyip sobamı yakıp gidiyorlar. Yemeğimi bile hazırlıyorlar. Allah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Kaymakam Hacı Arslan Uzan'dan razı olsun."

SYDV Müdürü Nazire Korkmaz ise Kaymakam Uzan'ın göreve gelmesiyle, "Bulanık'ta Var Herkesin Bir Kimsesi" projesinin hayata geçirildiğini, bu kapsamda ihtiyaç sahibi 45 aileye her türlü yardımın yapıldığını kaydetti.