BURSA (AA) - Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki Galatasaraylılar Derneği'nde çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren Aytaç Çalım'ın cenazesi defnedildi.

Çınarlı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından 31 yaşındaki Çalım'ın cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kaymakam Suat Seyitoğlu ve İlçe Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile kavgada yaralanan kardeş Erman Çalım'ın da katıldığı cenaze töreninde bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün Ankara'da Galatasaray için önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gece saatlerinde havaalanında, ilçede yaşanan bu olayı haber aldığını belirten Cengiz, "Tabi bütün asabımız bozuldu. Gece uyuyup uyumadığımı bile bilmiyorum. Neticede belki fanatizm, futbol maçının dışında bir olay ama olay tümüyle Galatasaray'ın taraftarlar derneğinde oldu." diye konuştu.

Taraftarlar derneklerine çok önem verdiklerini vurgulayan Cengiz, şunları ifade etti:

"Bir araya geliyor insanlar. Orada olan bir olay, Konya maçını izlerken, Galatasaray için orada bulunan bir insan. Galatasaray nedeniyle demeyeyim ama bulunduğu için vefat etmesi bizi derinden yaraladı. Bizim mali sorunlar da var. Onunla bugün boğuşacaktık. Paranın getirdiğini, parayla götürebilirsiniz ama bir canı asla geri alamazsınız. Çok üzüldük. Hala bu gerginlik üzerimizde var. Biz, taraftardan her şeyi bekliyoruz. 'Forma alın, maça gelin.' diyoruz. Bizim taraftara sahip çıkmamız gerekli. Biz taraftarımızın ölüsüne de dirisine de sahip çıkan bir zihniyete sahibiz. Bu nedenle buradayız. Ben camia, yönetim, Galatasaray arma ve ruhu adına buradayım. Acıyı paylaşmak, çok zor. Sözcükle paylaşabilirsiniz ama yetmez. Ateş düştüğü yeri yakar. Bütün Galatasaray taraftarı şunu bilsin ki bizim yüreğimiz onlarla birlikte çarpar, onlarla birlikte yaşar. Onlar varsa biz varız ve onların her noktasındaki acısı da bizim acımızdır. Çok üzgünüm. Başka bir şey diyemeyeceğim."

Atatürk Caddesi'ndeki derneğe gelen Ali U, üyeliği bulunmadığı ve alkollü olduğu iddiasıyla içeriye alınmamıştı. Bunun üzerine içeride Atiker Konyaspor-Galatasaray maçını izleyen taraftarlarla tartışmaya başlayan Ali U, tabancasıyla rastgele ateş açmış, Aytaç Çalım ve kardeşi Erman Çalım'ı yaralamıştı. Aytaç Çalım olay yerinde hayatını kaybetmiş, kardeşi Erman Çalım Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.