PEKİN (AA) - Çin, Kore yarımadası sorununun müzakere ve diyalogla çözülmesine yönelik çağrısını yineledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore'yi "teröre destek veren devletler" listesine eklemesine ilişkin bir soruya "Daha fazla çaba harcamalıyız. Tüm tarafların müzakere masasına oturması yönünde çalışmalıyız.” yanıtını verdi.

Kore yarımadasındaki mevcut durumun hassas ve karmaşık olduğunu vurgulayan Sözcü Lu, "Tüm tarafların mevcut tansiyonun düşürülmesi ve sorunun diyalog ve müzakere ile barışçıl yoldan çözülmesine katkıda bulunmasını umuyoruz." dedi.

Lu, ilgili sorunun çözülmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirterek "Tüm tarafların müzakere masasına oturması yönünde çalışmalıyız." diye konuştu.

Trump, dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'yi "teröre destek veren devletler" listesine eklediğini belirtmiş, "Çok önceden yapılmalıydı. Yıllar önce yapılmalıydı. Bu adım, Kuzey Kore yönetimi ve yönetimle ilişkilere yeni yaptırımlar ve cezalar getirecek ve zaman zaman hakkında okuduğunuz ve bazen de hakkında yazdığınız eli kanlı rejime karşı başlattığımız maksimum baskı kampanyamızı destekliyor.” ifadelerini kullanmıştı.