ERZURUM (AA) - Erzurum'da havalı tüfeğiyle 2 kız çocuğunu yaraladığı öne sürülen tutuksuz sanığın, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık Ömer Murat Akçay'ın avukatı Mustafa Zinnur Kara ile mağdurların avukatı Bilal Avcı hazır bulundu, tutuksuz yargılanan Akçay ise katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanık Akçay'ın olay tarihinde ikametgahından ateşsiz tüfekle mağdur çocukları yaraladığını, hakkında "öldürmeye teşebbüs etme" suçundan cezalandırılması talebiyle dava açılmışsa da soruşturma ve kovuşturma aşamasında elde edilen deliller sonucu suçun "kasten yaralama"ya dönüştüğünü ve bu nedenle sanık Akçay'ın "kasten yaralama" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mağdur avukatı Avcı, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada, şikayetlerini geri çektiklerini ve sanığın olay sonrası manevi olarak ailelerin yanında durduğunu söyledi.

Sanık avukatı Kara ise esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapabilmek amacıyla süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Ömer Murat Akçay'ın, 19 Temmuz'da apartmanının 4. katındaki pencereden kendisine ait tüfekle bahçede oynayan çocukları hedef alarak iki el atış yaptığı ve mağdur iki çocuğun yaralandığı belirtildi.

Erzurum Adli Tıp Kurumu raporuna göre, mağdurların yaralanmasının basit tıbbı müdahaleyle giderilebilir nitelikte olmadığı kaydedilen iddianamede, sanığın mağdur çocukları hedef almadığı, duvar üzerindeki kola şişesini hedef aldığı şeklindeki savunmasına her iki atışın da isabet etmesi, mesafenin yakınlığı ve sanığın avcılık belgesine sahip bulunması sebebiyle itibar edilmediği bildirildi.

İddianamede, sanık Akçay'ın "çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan her iki mağdur açısından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.