ATİNA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçak "TUR" ile TSİ 11.50'de Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Atina Uluslararası Eleftherios Venizelos Havalimanı'nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik, Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosu Oya Yazar ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Yunanistan'a geldi.

Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un davetine icabetle geldiği Atina'da bir dizi temaslarda bulunacak.

Yunan Parlamentosu önündeki Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakacak Erdoğan, Yunan mevkidaşı Pavlopoulos tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ile Pavlopoulos baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Başbakanlık'ta görüşecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Pavlopoulos ve eşi Vlasia Pavlopoulos ​tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onuruna resmi akşam yemeği verilecek.

Erdoğan'ın ziyaretiyle Türkiye'den Yunanistan'a 65 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Atina'ya gelişi de Yunan televizyonlarınca canlı yayınlandı.