ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 61'i tutuklu, 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümü tutuksuz sanık Teğmen Mustafa K'nın savunmasıyla başladı.

Darbe girişiminin yaşandığı tarihte Jandarma Okullar Komutanlığında kursiyer olarak görev yaptığını belirten Mustafa K, 15 Temmuz'da gece eğitimi yapılacağı bilgisinin kendilerine verildiğini, belirtilen saatte teçhizatlarını alarak içtima alanına çıktıklarını söyledi.

Sanık eski Binbaşı Tarık Görener'in, daha önce görmediği birkaç subayla bulundukları alana gelerek, "Şu saatten sonra verilen emirlere karşı gelenlerin canı yanacak, telefon kullananların telefonu kırılacaktır." dediğini bildiren Mustafa K. ilk başta bu açıklamaya anlam veremediklerini ifade etti.

Alandaki askerlerden oluşturulan timlerin tanımadığı rütbelilerin emrine verildiğini anlatan Mustafa K. ilerleyen saatlerde olağan dışı bir gelişmenin içinde olduklarını fark ettiklerini söyledi.

Bunun üzerine arkadaşlarıyla kanunsuz bir işin içinde olmadıklarını kanıtlamak için görüntülerini kayda aldıklarını dile getiren Mustafa K. "Çektiğimiz videoda silahlarımızın mühimmatsız olduğunu, hangi alanda bulunduğumuzu göstermeye çalıştık. O gece kanunsuz bir eylemin içinde olmadığımızın en büyük delili bu kayıttır. Bir başka ifadeyle darbeci olmadığımızı kanıtlamak için kendimizi videoya aldık." diye konuştu.

FETÖ üyesi olmadığını, hayatının hiçbir safhasında örgütün üyeleriyle bir araya gelmediğini savunan Mustafa K. yargılama sonunda beraatini istediğini dile getirerek, savunmasını bitirdi.

Mahkeme Başkanı Melih Uçar, yargılamaya pazartesi sanık savunmalarıyla devam edileceğini belirterek duruşmayı tamamladı.