ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Selahattin Demirtaş ile eski HDP Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davalara ilişkin, "Bu süreç pek çok hukuksuzlukla beraber yürütülüyor. Biz bu davaların kesinlikle hukuk davası olmadığını söylemek istiyoruz." dedi.

Kemalbay, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Yüksekdağ ile Demirtaş'ın yargılandığı davaların duruşmalarına katılmak üzere farklı illerden Ankara'ya hareket eden parti temsilcilerinin engellendiğini ileri sürdü.

Yabancı temsilcilerin de duruşma salonlarına alınmadığını söyleyen Kemalbay, aleniyet ilkesinin ihlal edildiğini iddia etti.

Kemalbay, "Bu süreç pek çok hukuksuzlukla beraber yürütülüyor. Biz bu davaların kesinlikle hukuk davası olmadığını söylemek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümünün, Demirtaş'ın bireysel başvurusunu, Anayasa Mahkemesi Genel Kuruluna sevk ettiğini hatırlatan Kemalbay, "Karar veremeyecek bir durumun bulunmuyor" şeklinde konuştu.