Tunceli’de güvenlik güçleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Elhamdülillah şanlı ordumuz, şanlı polisimiz, tüm güvenlik güçlerimiz milletimizle el birliği halinde bu terör örgütünü çökertti ve sonuna doğru geliyoruz inşallah. Biz bir ve beraber oldukça bu ihanetlerin, bu bitmelerin sonu gelecektir" dedi.

Tunceli’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in de eşlik ettiği Erbaş’ı Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak karşıladı. Bayraktepe Şehitler Camii’nde askerlerle birlikte namaz kılan Prof. Dr. Erbaş, ardından Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığına geçti. Ziyaret anısına komutanlığa Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye eden Erbaş daha sonra jandarma ve özel harekat polisleriyle birlikte yemek yedi.

"Ordumuz, polisimiz el birliğiyle terör örgütünü çökertti"

Prof. Dr. Erbaş konuşmasında, "Askerlerimiz, polislerimiz, sizler bu topraklarda dimdik ayakta teröristlerin karşısında bulunduğunuz sürece bizler Anadolu’nun her yerinde, her ilimizde, her ilçemizde, her köyümüzde rahat bir şekilde yaşıyoruz" diye konuştu.

1980 öncesi yıllarda insanların sağcı solcu diye ayrıştırılarak ülkenin karıştırılmak istendiğine dikkat çeken Erbaş, 1980’den sonra da bunun PKK ile sürdürülmek istendiğini kaydetti.

Erbaş, "1984 yılından itibaren PKK terör örgütünü bir şekilde kurdular ve milletimizin başına bela ettiler. 30-35 yıldır milletimiz bu belayı ortadan kaldırmaya çalışıyor. Elhamdülillah şanlı ordumuz, şanlı polisimiz tüm güvenlik güçlerimiz milletimizle el birliği halinde bu terör örgütünü çökertti ve sonuna doğru geliyoruz inşallah. Biz bir ve beraber oldukça bu ihanetlerin, bu bitmelerin sonu gelecektir inşallah" ifadelerini kullandı.

"Tunceli hayallerimizin ötesinde bir şehir olmuş"

Daha sonra Vali Sonel ve beraberindekilerle Tunceli’de Uzunçayır Barajı’na giden Prof. Dr. Erbaş, tekne turuna katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Erbaş, "Tunceli, hayallerimizin ötesinde bir şehir olmuş. Allah razı olsun sayın valimizden. Hem parklar, millet bahçesi yani ilklerden. Türkiye’de başka şehirlerde ben vatandaşlarımızın gezeceği, zaman geçireceği, hava alacağı böyle yerler görmedim. Tunceli’de bunu görmek bizi gerçekten çok mutlu etti. Özellikle Munzur Gölü’nde tekne gezisi hiç akla gelmeyecek bir şey. Sağ olsun valimiz gerçekleştirmiş. Halka hizmet hakka hizmettir. Doyasıyla vatandaşlarımız ne kadar çok huzurlu, mutlu olursa şehrimiz de o kadar huzurlu olur. Huzur şehri Tunceli’de bulunmaktan gerçekten çok mutluyuz" dedi.

Tunceli’nin Türkiye’deki iller içinde en sakin ve huzurlu illerden biri olduğuna vurgu yapan Erbaş, "Dolayısıyla bütün milletimizi, vatandaşlarımızı Tunceli’ye görmeye davet ediyorum. Tunceli’de yapılan hizmetler, millet bahçeleri, parklar, çevre düzenlemeleriyle tertemiz bir şehir. Turizme açılmış bir şehir. Çok ilimizde olmayan güzellikler Tunceli’de var. Onun için ben herkesi Tunceli’ye davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Tekne turuyla Tunceli ziyaretini tamamlayan Erbaş, kentten ayrıldı.