BOLU (AA) - Bolu'da, "tırnakçılık" yöntemini kullanarak marketlerden dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 kadın şüpheli adliyeye getirildi.

Alınan bilgiye göre, kentteki bir markette çalışan kasiyer, basında yer alan dolandırıcılık haberlerini okumasının ardından iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, markete gelen 3 kişinin dolandırıcılık suçlaması ile daha önce yakalanan kadınlar olduğunu fark eden kasiyer, durumu emniyete bildirdi.

Kamera kayıtlarını inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, görüntülerden, "tırnakçılık" yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları anlaşılan ve aynı suçu işledikleri iddiasıyla geçen hafta gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kadın şüphelileri yeniden yakalamak üzere çalışma başlattı.

Şüpheliler Z.M, D.M. ve E.Z., Kırıkkale'ye gitmek üzereyken Şehirlararası Otobüs Terminali'nde gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye getirildi.

Bu arada ilde bulunan farklı 2 marketin yetkililerinin, aynı yöntemle iş yerinden dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları iddiasıyla şüphelilerden şikayetçi olduğu öğrenildi.

- Tırnakçılıkla dolandırıcılık kamerada

Öte yandan araştırmalar sonucu kentteki marketlerden aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şüphelilerin el çabukluğu ile yaptıkları hırsızlık marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, şüphelilerden birisinin alışveriş yaptıktan sonra kasiyere 200 lira vermesi ve para üstünü alması, ardından gelen diğer kadının kasiyeri oyaladığı sırada ise 100 lirayı el çabukluğu ile cüzdanının altına sakladığı görülüyor.

Şüphelinin, daha sonra 100 lira eksik olduğu gerekçesiyle para üstünü kasiyere uzatarak 200 lirayı geri alması ve ödemeyi kasaya gelen ikinci kadının yapması kayıtlarda yer alıyor.