ANTALYA (AA) - Antalya'da, "cin çıkarma" seansları düzenleyerek 2 milyon lira civarında haksız kazanç sağlamaktan 24 yıla kadar hapsi istenen tutuklu T.Y.Y'nin, 3 yıl önce Karaman'da 5 kişinin öldürülmesi olayının azmettiricisi olarak da yargılandığı ortaya çıktı.

Çevresinde büyücü olarak tanınan ve sürdüğü lüks yaşamla dikkatleri çeken 42 yaşındaki T.Y.Y'nin, 27 Haziran 2015'te Karaman'ın Ermenek ilçesinde H.N'nin boşandığı eşi Ş.Ş. ile 4 akrabasını öldürmesiyle ilgili davada, "kasten öldürmeye azmettirme" ve "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamalarıyla yargılandığı anlaşıldı.

Beş kişinin katledildiği olayın iddianamesine yansıyan soruşturma dosyasında H.N. ve Ş.Ş'nin daha önce evli oldukları yer aldı. H.N'nin babası A.N'nin, o dönem Antalya'da cinlerle temas kuran büyücü olarak bilinen T.Y.Y'yi telefonla arayarak, gelini ve oğlu arasında anlaşmazlık olduğunu belirttiği, onları barıştırmasını istediği kaydedildi.

Ermenek'e gelen T.Y.Y'nin, Ş.Ş ile görüştüğü ve bu görüşmede edindiği Ş.Ş'nin özel hayatına ilişkin bilgileri, H.N. ile paylaşarak "Bunlar nasıl insandır. Bunların hakkı kurşundur." diyerek cinayete azmettirdiği iddia edildi. T.Y.Y'nin ayrıca bunlara yapılan büyülerin bozma karşılığı olarak Ş.Ş. ve H.N'nin ailelerinden 80-90 bin lira civarında para aldığı öne sürüldü.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinde görülen davanın duruşmasında T.Y.Y. hakkında "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan beraat kararı verildiği, "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık"tan ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

- 2 milyon lira aldığı iddia edilmişti

Antalya'da çok sayıda kişiyi "cin çıkarma" seansları düzenleyerek dolandırıldığı iddiasıyla tutuklu bulunan T.Y.Y. hakkında "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık", "cinsel saldırı" ve "işkence ile eziyet" suçlarından 24 yıl, eşi Ö.Y. hakkında ise "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

T.Y.Y'nin "rızk" adı altında cinlere okutacağı bahanesiyle mağdurlardan yüksek miktarda paralar aldığına işaret edilen iddianamede, uyuşturucu vererek kadın mağdurlara cinsel saldırıda bulunduğu da ileri sürülüyor.

İddianamede ifadelerine yer verilen müştekiler, sanığın seanslar sırasında hasta olduğu öne sürülen kişileri getirdiği, içerisinde toprak bulunan leğene sirke döktüğü ve sonra ışıkları kapattığını anlatmıştı. Müştekiler, ışıkların açılmasının ardından sanığın, leğenin içinden cinlerin getirdiğini söylediği muskaları çıkardığını ve seansın ardından büyüden kurtulmaları için okunmuş su verdiğini ifade etmişti.

Ayrıca iddianamede bir müştekinin sanığa toplamda 2 milyon lira, diğer 7 mağdurun ise bin ila 21 bin lira arasında değişen miktarlarda para verdiği kaydedilmişti.