İSTANBUL (AA) - Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, kurmayı plaladıkları Dosso Dossi Shoes ile ağırlıklı olarak yurt dışında mağaza açacaklarını belirterek, "İlk mağazamızı en geç 2019’da açmayı ve yurt dışında 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Eraslan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Dosso Dossi Holding'in kısa ve orta vadeli planlarını anlattı.

Dosso Dossi Shoes markasını yurt dışında büyütmeyi planladıklarını belirten Eraslan, "Öncelikle hedef pazarımız her zamanki gibi Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri olacak. Franchise yöntemiyle Dosso Dossi Shoes’u bu ülkelerde büyüteceğiz. İlk mağazamızı en geç 2019’da açacağız." ifadelerini kullandı.

İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle küresel ölçekte öne çıkan Dosso Dossi'nin, 2018 için özel iki proje için kolları sıvadığını anlatan Eraslan, şu bilgileri verdi:

"Kadın ve çocuk giyimin ardından sektörün önde gelen firmaları ile ayakkabı segmentine de giriş yapmaya hazırlanıyoruz. Antalya ile özdeşleşen organizasyonun bir benzerini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenleyeceğiz. Antalya’da her yıl iki kez gerçekleştirdiğimiz organizasyonla klasik fuarcılığı bambaşka bir boyuta taşımayı hedefliyoruz."


- "Türk firmalarının ayakkabı ve çantalarını yurt dışına taşıyacağız"

Yurt içinde ve yurt dışında gıpta ile izlenen Dosso Dossi Fashion Show için 30 bin civarında istihdamı bulunan 100’ün üzerinde firmanın üretim yaptığını bildiren Eraslan, önümüzdeki dönem planlarına ilişkin şunları kaydetti:

"Biz her yıl iki kez bu firmalarımızı Antalya’da yurt dışından getirdiğimiz 4-5 bin alıcı ile buluşturuyoruz. Fuar dönemlerinde ve sonradan alınan siparişlerle birlikte toplamda 100 milyon dolarlık bir ticarete imza atıyoruz. 10 yılı aşkın bir zamandır başarıyla yürüttüğümüz bu özgün modele dahil olmak isteyen farklı sektörlerden firmalarımız var. Elbette işin özelliği gereği hepsine olumlu yanıt verme imkanımız olmuyor. Ancak çocuk giyimde bir açılım yaptık ve sektörün önde gelen 40 firmasının ürünlerini hem Laleli’deki yeni merkezimizde hem de alanında Türkiye’nin en büyüğü olan online toptan satış mağazamız üzerinden yurt dışındaki alıcılarla buluşturduk.

Şimdi benzer bir projeyi ayakkabı ve çantada yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Laleli’de bu işe ayırdığımız bin 500 metrekarelik yeni showroomu bu proje için hazırlıyoruz. Eğer bir aksilik olmaz ise Türkiye’de ayakkabı ve çanta sektörünün önde gelen 70 firmasının ürünlerini Ocak 2018’den itibaren Dosso Dossi farkıyla yurt dışındaki alıcılarımıza ulaştırmaya başlayacağız. Yani önde gelen Türk firmalarının ayakkabı ve çantalarını yurt dışına taşıyacağız.”

- "Franchise yöntemiyle Dosso Dossi Shoes’u büyüteceğiz"

Eraslan, ayakkabı ve çantada farklı bir büyüme stratejisi izleyeceklerini dile getirerek, Dosso Dossi Shoes adıyla kendi ticari markalarını yaratacaklarını bildirdi.

DossoDossi Shoes ile ağırlıklı olarak yurt dışında mağazalaşmayı öngördüklerini belirten Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Markalarımız son yıllarda yurt dışında çok başarılı işlere imza atıyorlar. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin bir Türk markası karşınıza çıkıyor. Bizim Dosso Dossi Shoes markası ile öncelikle hedef pazarımız her zaman olduğu gibi Rusya ve diğer Bağımsız Devletler topluluğu (BDT) ülkeleri olacak. Franchise yöntemiyle Dosso Dossi Shoes’i bu ülkelerde büyüteceğiz. İlk mağazamızı en geç 2019’da açmayı ve yurt dışında 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz."