ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da 18 Ağustos 2016'da İl Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen 3 polisin şehit olduğu, 110'u polis 217 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili davanın ikinci duruşması yapıldı.

Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesince Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda görülen duruşmada 7 tutuklu sanık hazır bulunurken, 4 tutuklu sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuklu Metin ve Fırat Benice, Mustafa Çaytaş ile Muhterem Arpacı savunmalarında, duruşmalara SEGBİS aracılığı yerine bizzat katılmak istediklerini söyledi. Sanık Metin Benice' "reddi hakim" talebinde bulundu.

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanıkların taleplerini kabul etmeyerek duruşmayı erteledi.

- 7 ayrı suçtan dava açılmıştı

Sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "şehit polis memurlarına yönelik tasarlayarak yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalamak suretiyle kasten öldürmek veya öldürmeye yardım etmek", "kamu görevlilerine yönelik tasarlayarak yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalamak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs veya yardım etmek", "sivil vatandaşlara yönelik tasarlayarak ve bombalamak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs veya yardım etmek", "izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek", "patlayıcı madde kullanarak kamu ve kişi malına zarar vermek" suçlarından kamu davası açılmıştı.