GAZİANTEP (AA) - Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen 4 aslan, Gaziantep'teki yeni yuvalarına yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sudan gezisi sırasında Sudan Devlet Başkanı el-Beşir'in hediye ettiği 2 dişi, 2 erkek aslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde düzenlenen programla basın mensupları ve ziyaretçilere tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, dünyanın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin de en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin yaklaşık 1,5 milyon metrekare yeşil alanda yaklaşık 400 türde 10 bin hayvana ev sahipliği yaptığını söyledi.

Yüce Allah'ın doğayı insanlara emanet ettiğini belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuşlar, böcekler bize emanet. Bize düşen, ekosistemi bozmadan bütün canlılara iyi bakmak. Bu hayvanat bahçesinde de çalışan arkadaşlarım aşkla, sevgiyle işlerini yapıyor. Bugün de Sudan Cumhurbaşkanı'nın Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye ettiği 2 dişi, 2 erkek aslanı, Cumhurbaşkanımız Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne göndermeyi uygun buldu. Biz de onun emanetlerine sahip çıkmak için yoğun bir şekilde çalıştık. Önce arkadaşlarımız Sudan'a gitti. Aslanları kargo uçağıyla direkt olarak Gaziantep'e getirdiler. 2 gün önce aslanlar buraya ulaştı.

Onların bakımlarını yaptık, rahatlattık. Lansman için buradayız. Biz onları Reis'in aslanları olarak tanımlıyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanımızla dün yaptığımız görüşmede, isimlerini bildirdi. Dişi aslanların isimleri Nil ve Sultan, erkeklerin isimleri ise Sudan ve Sevakin. Orada çok önemli bir ada var."

Aslanların kendilerine emanet olduğunu dile getiren Şahin, Türk halkını yılda 3,5 milyon ziyaretçisi olan hayvanat bahçesine "Reis'in aslanları"nı görmeye davet etti.

Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızı da torunlarıyla kendisine emanet edilen hediyesine nasıl güzel baktığımızı görmek üzere buraya davet ediyorum." dedi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak bir dizi programa katılmak üzere kente geldiklerini belirterek, böyle bir programa da denk geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Gaziantep'e getirilen aslanların, Sudan ve Türkiye arasındaki kardeşliğin ve güçlü iletişimin simgesi olacağını anlatan Karaaslan, şöyle konuştu:

"Umarım, buradaki diğer hayvanlar gibi onlar da sağlıklı, mutlu, öz güvenli, insanlarla barışık bir ortamda yaşayacaklar. Biz doğadaki her canlıyı, Rabbimin yarattığı her mahlukatı emanet olarak gören bir anlayışın bugünkü temsilcileriyiz. Bu anlamda bugün burada gördüğüm tablodan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.

İnsanın insanla kurduğu ilişki önemli ama insanın doğayla ve tüm yaratılmışlarla kurduğu ilişki en az onun kadar önemli ve değerli."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aslanların gücün temsilcisi olduğunu ifade etti.

Sudan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanların da sevgi ve güç ifadesi olduğunu anlatan Koçer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Zamanlaması da çok önemliydi. Özellikle Kudüs mevzusuyla ilgili haftada BM'da yapılan oylamada elde edilen sonucun hemen ertesinde böyle bir hediyenin de verilmiş olması ayrıca anlamlıydı. Bu, ülkemizin gücünü gösteren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünün simgesi diye düşünüyorum. Sudan'dan verilen, bu dostluk ifadesi olan bu aslanların Gaziantep'te bulunmasından da memnunuz.

Bizim için çok önemli ve anlamlı bir emanet. Sudan'daki kardeşlerimize de selamlarımızı iletiyoruz. Kardeşliğimizin ilelebet daim olmasını diliyoruz."

Girişlerin ücretsiz olduğu hayvanat bahçesine gelen ziyaretçiler, 13-15 aylık dişi aslanlar ile 12-18 aylık erkek aslanları ilgiyle izledi.