Sosyal Güvenlik Uzamanı Erhan Nacar, sahte emeklilik şirketlerine savaş açtı. Osmanlı Emeklilik çağrı merkezlerinde yüzlerce ihbar telefonu ve mailler aldıklarını bildiren Nacar, Avrupa’da birçok vatandaşın yurt dışı emeklilik vaadi ile kandırıldığını, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının güvenilir sosyal güvenlik kurumlarından hizmet alarak yurt dışı borçlanma miktarını onaylatmaları gerektiğini bildirdi.

Erhan Nacar, yapılan ihbarları BİMER’e, polis, savcılık ve bilişim suçlarına verdiklerini ve birçok vatandaşın bu sayede kurtulduğunu bildirdi. Nacar "Şimdi Avrupa’da birçok vatandaşı yurt dışı emeklilik vaadi ile kandırmaya başlayan sözde SGK uzmanlarının yeni bir dolandırıcılığı ile vatandaşlar karşı karşıya. Güvenilir sosyal güvenlik kurumlarından ödemeleri gerek yurt dışı borçlanma miktarını onaylatmalılar. Yurt dışı borçlanma tahakkuku prim gün sayısı 3 bin 600 gün olan bir vatandaş en erken 58 yaş veya 60 yaşında emekli olabilir. Bununla gelen yurt dışı borçlanma tahakkuku 78 bin lira civarı olur. Sahtekar sosyal güvenlik uzmanları bu işi yapma belgeleri olmamaları halinde daha önceden tıbbı malzeme satanlar ev temizliklerine gidenler bu sektörde sözde uzman olarak özellikle Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizi hedef alıyorlar. Özellikle yaşları 55, 58, 60 olan kadın ve erkekleri seçerek gelen borçlanmaları daha yüksek söyleyerek ödeme sonrası kalan miktarı ceplerine atıyorlar. SGK ödemelerinin yapıldığına dair gelen emeklilik evrakı ile mutlu oldukları için durumu fark edemiyorlar" dedi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, onlarca gurbetçi vatandaşı kurtardıklarını ve bu şekilde ödeme yapanların tahakkuk borçlarını kendilerinin ödemesi gerektiğini belirterek, "Bu şekilde para isteyenlere itibar etmemelerini tavsiye ediyorum. Düne kadar temizlik, tıbbi malzeme satan SGK’dan ayrılmış ve hatta içlerinde kasap ve manavlar bile SGK uzmanı diye ofis açıyorlar. Bu kişilere vatandaşların çok dikkat etmesi gerekir. Yurt dışı borçlanma bedeli 78 bin lira. Dolandırıcılar ’120 bin lira yurt dışı borçlanmanız var’ diyerek aradaki 42 bin lirayı ceplerine atıyorlar. Sahte sosyal güvenlik uzmanlarına itibar etmeyelim" dedi.