ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, tartıştıkları gence bıçak ve satırla saldırıp, "Kasten öldürmeye teşebbüs ettikleri" iddia edilen 3 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 20 yaşındaki Samed Ertem'e bıçak ve satırla saldırıp bir bacağının operasyonla kesilmesine ve engelli kalmasına neden oldukları öne sürülen tutuklu sanıklar Alparslan İyikan (27), Burak Yaren (25), Mustafa Çağrı Dalkılıç (23) ile avukatları hazır bulundu.

İddianameye ilişkin savunmaları sorulan sanıklar, pişman olduklarını belirterek, tahliye ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, "Kasten öldürmeye teşebbüs etmek" iddiasıyla yargılanan sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verip, duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

Cumhuriyet Bulvarı'nda 5 Şubat'ta aracıyla seyreden Samed Ertem, cep telefonuyla konuşmak için otomobilini durdurunca trafiği aksattığı gerekçesiyle arkada bulunan minibüsteki İyikan ve Dalkılıç'ın bıçaklı ve palalı saldırısına uğramıştı. Duran kalbi sağlık ekiplerince yeniden çalıştırılıp hastaneye kaldırılan Samed Ertem'in bir bacağı ameliyatla kesilmişti. Olay yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarında yaralama eylemini tutuklu sanıklardan İyikan ve Dalkılıç'ın gerçekleştirdiği, minibüsü ise Yaren'in kullandığı tespit edilmiş, şüpheliler tutuklanmıştı.