ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, "bölge talebe mesulü" olduğu iddiasıyla yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 16.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık Halil K. ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan Halil K, Erzurum'dan üniversite eğitimi için Ankara'ya geldiğinde maddi imkansızlıklar nedeniyle örgütün yurtlarında kaldığını belirtti. Daha sonra FETÖ'nün evlerinde kalmaya devam ettiğini aktaran Halil K, 2008-2015 yıllarında Ankara'da örgütün "bölge talebe mesulü" olduğunu kaydetti.

Halil K, kendisinden sorumlu "Yusuf" kod adlı şahsın 17-25 Aralık sürecinden hemen sonra telefonuna "ByLock" programını ve birkaç ay sonra daha güvenli olacağını söyleyerek, "Kakao Talk" programını yüklediğini belirtti.

FETÖ içerisinde "Yavuz" kod adını kullandığını, askeri lise öğrencilerine "abilik" yaparak örgütsel eğitim verdiği itiraf eden Halil K, "Evlerde 8. sınıf öğrencileriyle ilgilendim, onları sınavlara hazırladım. Bazıları askeri liseyi kazandı." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminden bir yıl önce bu yapıyla bağlantısını kestiğini öne süren Halil K, sözlerine şöyle devam etti:

"O zaman dini duygularla ve ekonomik nedenlerle bunların evlerinde kaldım. Okulumun uzaması sebebiyle ailemle sorunlar yaşıyordum. Aileme yük olmamak için evlerinde kalmaya devam ettim. O evlerde öğrenci mesulü oldum. Daha sonra ailemin telkinleri sonucu bu yapıdan uzaklaştım. Pişmanım. Darbe girişiminin ardından sorumlu olduğum 14 askeri öğrenciyi teşhis ettim. Bunların çoğu görevdeydi. Diğer askeri öğrencilerden sorumlu şahısları da savcılığa bildirdim."

Sanık beyanının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Halil K'yi 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca heyet, sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.