ERBİL (AA) - Türkiye Ekonomi Bakanlığının desteklediği, tamamı Türk firmalarından oluşan uluslararası yapı, gıda ve ambalaj fuarı Expo Erbil, Uluslararası Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye'den 87 şirketin yer aldığı fuarın açılışına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Ticaret Bakanı Ali Sindi, IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil Valisi Nevzad Hadi ile Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile çok sayıda Iraklı iş adamı katıldı.

Expo Erbil Organizatörü Özgür Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKBY'de devam eden ekonomik kriz nedeniyle son 18 aydır herhangi bir uluslararası iş fuarının düzenlenmediğini hatırlatarak, böylesi bir süreçte fuarın açılışının yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Zor şartlar altında düzenlenen böylesi bir fuara katılımın çok yüksek olduğunu söyleyen Sofuoğlu, Türkiye Ekonomi Bakanlığının desteğiyle organize edilen fuarda 67'si paket kaplama ve 20'si yapı olmak üzere toplamda 87 şirketin hazır bulunmasının büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.

Erbil Başkonsolosu Karaçay ise Türkiye'den Irak'a ihracat yapan ya da yapmayı planlayan 87 şirketin iştirak ettiği fuarın, Türkiye ve Irak arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olacağını düşündüklerini kaydetti.

Karaçay, sadece IKBY'de bin 700 Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini, bu sayının daha da artmasını temenni etiklerini belirtti.

Expo Erbil, 14 Mart tarihine kadar ziyaretçileri ağırlayacak.