RABAT (AA) - Akdeniz için Birlik Parlamenterler Asamblesi (AiBPA) üyeleri, "aşırılık ve terörle mücadele" konusunu görüşmek üzere Fas'ta bir araya geldi.

Fas meclisinde düzenlenen "Aşırılık ve Terörle Mücadelede Diyalog ve Kültürler Arası İletişimin Önemi" başlıklı toplantıya AiBPA üyesi Türkiye, Fas, Cezayir, Tunus, Bulgaristan, Mısır, Ürdün, İtalya'dan milletvekillerinin yanı sıra Avrupa Parlamentosu ve Birleşmiş Milletler temsilcileri katılıyor.

Fas-Avrupa Parlamentolararası Ortak Komisyon Başkanı Abdurrahim Asmun, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Akdeniz bölgesinde barışı hedef alan aşırılık ve terör ile mücadelede birlikte hareket edilmeli. Ülke olarak bu mücadeleye destek olmak için aralarında Mali, Senegal, Fildişi Sahili, Tunus, Belçika ve Fransa gibi pek çok ülkeye İslam'ın doğru anlatılabilmesi için din görevlisi gönderiyoruz." dedi.

Ürdünlü milletvekili Wasfi Haddad ise Filistin meselesine çözüm bulunamamasının konuyla bağlantısına dikkati çekerek, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması bölgedeki aşırılığın ve terörizmin devam etmesinin temelini oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

- Türkiye Avrupa'da yükselen İslamofobi'ye dikkat çekiyor

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk heyeti olarak toplantıda özellikle İslamofobi üzerinde duracaklarını söyledi.

Heyette AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın da yer aldığını belirten Ercoşkun, "Toplantıda özellikle İslamofobi veya aşırılıkla mücadele bağlamında çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunacağız. Heyet olarak, özellikle son dönemlerde yükselen Avrupa'daki İslamofobya ve her türlü terör organizasyonu içerisinde İslam kelimesini kullanmalarına dikkat çekerek buna karşı olduğumuzu belirteceğiz." dedi.

Her türlü aşırılıkla mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Ercoşkun, "Terörün dini yok, bu yüzden İslam'ın terörle birlikte anılmaması gerektiğini her fırsatta vurguluyoruz. Bu toplantıda da bu düşüncelerimizi dile getirme fırsatı bulacağız." diye konuştu.