RABAT (AA) - Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle onlarca üst düzey yetkili hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

Osmani, Başbakanlığa ait internet sitesinden canlı yayınlanan konuşmasında "Onlarca üst düzey yetkili, rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla soruşturmaya tabi tutuluyor. Bazılarının soruşturması devam ederken bir kısmı da yargıya taşındı." dedi.

Soruşturma süreci devam ettiği için isimleri açıklayamadıklarını belirten Osmani, "Yargı önünde suçu sabit görülene kadar herkes masumdur." ifadesini kullandı.

Yolsuzlukla mücadelede büyük mesafe kat ettiklerini söyleyen Osmani, bu şekilde devam etmeleri durumunda yolsuzluk ve rüşvetle mücadele konusunda gelecek yıllarda çok önemli gelişmeler sağlayacaklarını kaydetti.

Tunus Başbakanı Osmani, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz 'Yolsuzlukla Mücadele Komitesi'ni kurdu. Yolsuzlukla mücadelede en büyük sorumluluk hükümet olarak bizde. Ancak yolsuzlukla mücadelede toplumun her kesiminin de katkı sağlaması gerekiyor."

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'ndan dün yapılan açıklamada, Fas'ta yolsuzluk ve rüşvetle mücadele konusunda geçen yıla göre daha başarılı olunduğu ifade edilmişti.