ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen ve meslekten ihraç edilen eski cumhuriyet savcısı Mustafa Arslan'ın yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Arslan ve avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanık Arslan, 15 Temmuz darbe girişimini televizyondan öğrendiğini ve darbeyi lanetlediğini söyledi.

Meslek hayatı boyunca hiç disiplin cezası ve idari soruşturma geçirmediğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Darbeyi lanetliyorum. 512 gündür tutukluyum. Özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. (KHK ile kapatılan) YARSAV derneğine 2007 yılında üye oldum. O zaman hakim ve savcıların özlük hakkında çalışmaları varmış. Sonra 2013 yılında istifa ettim. Örgütün 2014 yılında bu derneği HSYK seçimlerinde kullandığı söyleniyor. Ben 2013'te kendim istifa ettim. Herhangi bir talimatla üye olmadım."

Mahkeme başkanı, sanık Arslan'a evinde ele geçirilen dijital materyaller içerisinde FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının olduğu sohbet kayıtlarının olduğunu hatırlatması üzerine Arslan, "Benim evinden çıkan harici bellekteki seri numarasıyla iddianamede belirtilen seri numarası farklı. Benim evimdeki harici bellek bozuk ve iki yıldan bu yana kullanmıyordum. Bu iddiayı kabul etmiyorum. Bahsedilen sohbetleri, konuşmaları dinlemedim." dedi.

Arslan, "ByLock" programını kullanmadığını ve hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmediğini iddia etti.

Arslan, şöyle devam etti:

"Hayatının hiçbir döneminde terör örgütlerinin görüşünü benimsemedim. Hep karşılarında oldum ve lanetledim. Darbeyi lanetliyorum. Bu sürecin mağduruyum. Meslekten ihraç edildim. Terör örgütünün amaçlarını hayalimden bile geçirmedim. Örgüt hiyerarşisi ile bir ilgim yoktur. Örgüte ait herhangi bir eğitim kurumuna gitmedim. Sedef hastalığın mevcuttur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

İfadenin ardından görüşü sorulan cumhuriyet savcısı sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Şubat 2018'e erteledi.