BATMAN (AA) - Batman Valiliğinden, 1998 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi polisler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahid Soysal'ın aracında vurulmuş halde bulunmasına ilişkin, "Olayla ilgili inceleme ve yakınlarından alınan bilgiler sonucu şahsın tabancayla intihar ettiği anlaşılmıştır." açıklamasında bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğüne dün saat 21.45 sıralarında Kuyubaşı Mahallesi TOKİ köprüsü üzerinde "Mücahit Soysal" isimli kişinin intihar ettiği ihbarının geldiği bildirildi.

Soysal'ın yakınları tarafından özel hastaneye götürüldüğü, müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtilen açıklamada, "Olayla ilgili inceleme ve yakınlarından alınan bilgiler sonucu şahsın tabancayla intihar ettiği anlaşılmıştır. Olayda kullanılan silah ve bir adet boş kovana el konulmuştur. Olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Mücahit Soysal, dün akşam saatlerinde Kuyubaşı Mahallesi TOKİ konutları yakınlarındaki minibüste silahla vurulmuş halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Soysal'ın, dün sosyal medya hesabında babası için yazdığı şiiri paylaşması ve "Bilerek veya bilmeyerek kimi kırmışsam ve kimin hakkına girmişsem hakkını helal etsin." yazılı mesajı dikkati çekmişti.

Batman'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda (TPAO) çalışırken 9 Kasım 1998'de kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cevzet Soysal'ın, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un "İn" kitabındaki FETÖ'cü polisler tarafından öldürüldüğüne ilişkin iddia üzerine oğlu Mücahid Soysal, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhuriyet savcısının gözetiminde Beşiri ilçesinin Kıra Dağı mevkisinde kazı yapılmıştı.