GAZZE (AA) - Filistin yönetiminin, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan bazı Filistinlilerin maaşlarını kesmesi Gazze'de protesto edildi.

Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi ile Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi tarafından Gazze'deki Bakanlar Kurulu merkezi önünde düzenlenen gösteride, İsrail hapishanelerinde alıkonulan 160 Filistinlinin maaşının Filistin yönetimi tarafından kesilmesine tepki gösterildi.

Filistinli tutuklularla dayanışma mesajı veren göstericiler söz konusu kişilerin maaşlarının ödenmesini talep etti.

Eyleme katılanlar adına konuşan Vesim el-Hac Ahmed, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere yönelik desteğin önemine dikkati çekerek, Ramallah'taki yönetimin yaptığının "anormal ve zedeleyici" bir uygulama olduğunu söyledi.

Ahmed, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı bu kişilerin hayatlarını onurla sürdürebilmesi için "cezalandırıcı uygulamadan" geri dönmeye çağırdı.

Hamas'a yakın olduğu bilinen Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi ile Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi, Filistin yönetiminin şubat ayından beri İsrail hapishanelerinde alıkonulan Gazzeli 160 kişinin maaşlarının ödenmediğini açıklamıştı.

Filistin yönetimi ise bugüne kadar konuya ilişkin açıklama yapmadı.