ADANA (AA) - Adana'da telefonla aradığı polislere kendisini savcı olarak tanıtıp iki yakınının gözaltına alınmasını isteyen, hakkında kesinleşmiş 5,5 yıl hapis cezası bulunan hükümlü, tedavi gördüğü hastanede yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Şakirpaşa Polis Merkezi'ni telefonla arayan kişi, kendisini Adana Adliyesinde görevli savcı olarak tanıtıp, haklarında yakalama kararı bulunduğunu söylediği E.Y. ve F.M'nin adreslerini vererek gözaltına alınmalarını istedi.

Telefondaki kişiden şüphelenen polis, aynı numarayı çoğu kez aramasına rağmen ulaşamadı.

Bunun üzerine telefondaki kişinin gözaltına alınmalarını istediği ve herhangi bir suçtan aranmalarının olmadığı belirlenen E.Y. ve F.M, polis merkezine davet edilerek bilgilerine başvuruldu.

Şüphelinin telefon numarası kendilerine gösterilen E.Y. ve F.M, numaranın akrabaları Nedim M'ye (24) ait olduğunu belirtti.

Polis ekipleri, Nedim M'nin dolandırıcılık ve cinsel saldırı gibi 51 suçtan emniyette kaydının olduğunu, "kendisini kamu görevlisi olarak tanıtma" suçundan hakkında 5,5 yıl hapis cezası bulunduğunu tespit etti.

Yapılan araştırmada şüphelinin, geçirdiği motosiklet kazasının ardından başkası adına düzenlenmiş kimlikle hastanede tedavi gördüğü belirlendi.

Ekipler, Nedim M'yi tedavisinin ardından gözaltına aldı. Hükümlünün, ifadesinde "akrabalarına şaka yapmak istediğini" söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Nedim M, cezaevine gönderildi.