İZMİR (AA) - İZMİR (AA) - Ege Üniversitesinde üç yıl önce öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, mezarının başında anıldı.

Çakıroğlu'nun Bornova ilçesi Pınarbaşı Mezarlığı'ndaki kabri başında toplanan MHP İzmir İl Teşkilatı ve Ülkü Ocakları üyesi bir grup, mezarın etrafını Türk bayrağı motifi verilmiş çiçeklerle donattı. Dua edilmesinin ardından, Kur'an-ı Kerim okundu. Baba Fuat Çakıroğlu ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz kabrin üzerindeki çiçekleri suladı.

Kabristan çıkışında toplanan kalabalığa seslenen Kılavuz, Çakıroğlu'na ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 20 Şubat 2015 tarihinde kalleşçe şehit edildiğini söyledi.

O dönemde terör örgütü temsilcilerinin üniversite içerisinde eğitimlerini tamamlamak isteyen kişilere mağduriyetler yaşattıklarını anlatan Kılavuz, şöyle devam etti:

"O dönem devletin yetkili kurumlarıyla defalarca görüşülmüştü. Üniversitenin rektörü, fakültenin dekanı, özel güvenlikler ve emniyetin yetkilileriyle defalarca görüşüldü. Maalesef o dönemin yetkililerinin bir gerçeğini şimdilerde görmekteyiz. FETÖ terör örgütüyle PKK terör örgütünün omuz omuza milletimizin evlatlarına kalleşçe oyun kurduklarını daha iyi bir şekilde görüyoruz. Kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu her fırsatta haykırıyordu, 'Burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir üniversitesidir ve biz burada eğitim hakkımızı her şart altında kullanmak zorundayız ve bölücü terör örgütüne baş eğmeyeceğiz.' diye."

Çakıroğlu'nun katilinin ağırlaştırılmış müebbet, terör örgütü üyeliğinden 15 yıl ceza aldığını anımsatan Kılavuz, dönemin üniversite yetkililerine yönelik davalarında başlayacağını bu kişilerin gereken cezaları alacağını belirtti.

Kılavuz, Türk milletinin onuru ve geleceğinin Türk gençliği olduğunu, bu nedenle hiçbir kavganın içerisinde olmamaları gerektiğini aktardı.

Sosyal medyada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun kabrinde yakışıksız görüntülerin söz konusu olduğunu ifade eden Kılavuz, konuşmasını şunları söyledi:

"Kim olursa olsun herkes kabristanı ziyaret edebilirler ama genç arkadaşlarımızı, ülküdaşlarımızı kıracak, incitecek bazı sözlerle fotoğraf paylaşmak kelimenin tam anlamıyla riyakarlıktır, samimiyetsizliktir. Düne kadar bu Allah'ın davası olarak baş koyduğumuz camiamızı, davamızı, teşkilatımızı bölmeye parçalamaya çalışanlar ve başbuğumuz Alparslan Türkeş'e şehitlerimize ihanet ederek kendilerini satanlar, genç kardeşlerimize aşağılıkça iftiralarda ve saldırılarda bulunmaktalar. Bu çok büyük bir terbiyesizliktir, onursuzluktur. Bunu hiçbirimiz kabul edemeyiz."

Kılavuz, arkadaşlarını çatışma ve kavga ortamına çekmeye çalışanlara karşı da bir söylemleri ve tavırları olacağını vurgulayarak "Kendi işlerine baksınlar PKK, FETÖ, CIA ve Rotary kulübünün temsilcileriyle omuz omuza yürüyenler kendileridir, bizim kardeşlerimize yakışıksızca söylemlerde bulunmaları bütün camiamızı ve ülküdaşlarımızı üzmüşlerdir. Tez zamanda camiamızdan ve teşkilatlarımızdan özür dilemelerini beklemekteyiz." dedi.

Baba Fırat Çakıroğlu ise oğluyla gurur duyduğunu ve hiçbir partinin üyesi olmadığını sadece ülkücü, milliyetçi ve Atatürkçü olduğunu belirtti. Oğlunun siyasete alet edilmemesini isteyen baba Çakıroğlu, devlet yetkililerinden oğlunun şehit olarak ilan edilmesini istediklerini söyledi.

Anne Özlem Erdem de oğlunun ülkücü olmasından gurur duyduğunu dile getirerek, Fırat'ın mezarına gelen herkese teşekkür etti.

Anma programına, MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da katıldı.

- Olay

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, sanık Nurullah Semo, "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "örgüt adına suç işlemek" ve "örgüt üyeliği" suçlarından 15 yıl hapisle cezalandırılmıştı.