KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin Fransız mevkidaşı Jean Yves Le Drian ile ikili ilişkiler ve Libya krizinin geleceğini görüştüğü bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, liderler, Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen "Dünya Gençlik Forumu" kapsamında bir araya geldi. Görüşmede, Fransa-Mısır ilişkilerinin güçlendirilmesi, bölgesel konular ile Libya krizine acil siyasi çözüm bulunması konuları ele alındı.

Dışişleri Bakanları, Birleşmiş Milletler'in (BM) siyasi süreçte oynadığı rol ile komşu ülkelerin Libyalı tarafların ulusal uzlaşıya varmaları konusunda oynadığı rolün desteklenmesinin önemini vurguladı.

Şükri, Avrupa'daki bazı siyasi ve hukuki kurumların Mısır-Avrupa ilişkilerine zarar vermek amacıyla ülkedeki insan hakları konusunu politize ettiğini belirtti. Şükri, ülke içindeki durumla ilgili objektif olmayan okumaların ve yanlış bilgilendirmenin yapılmaması talebinde bulundu ve Mısır'ın, içişlerine müdahale edilmesini ve kanunları uygulama hakkının elinden alınmasını kabul etmeyeceğini dile getirdi.

Le Drian ise Mısır ziyaretinin, ortak ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel konularda Mısır'la koordine olma amacı taşıdığını söyledi.

Ülkesinin, Mısır'ın karşılaştığı zorluk ve tehlikelerin farkında olduğunu belirten Le Drian, Fransa'nın Ortadoğu'da terörle mücadele konusunda Mısır'la yürüttükleri çalışmaları artırmak istediğini vurguladı.

Mısır son senelerde, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanması ve işkencelerin artması nedeniyle yerel ve uluslararası kurumların eleştirilerine maruz kalıyor.