GAZZE (AA) - İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaklaşık iki yıl önce otomobilindeki tüpün patlaması sonucu vücudunun yüzde 60'ı yanan, ancak olayda yakındaki bir İsrail askerinin de yaralanması nedeniyle 11 yıl hapis cezasına çarptırılan Filistinli tutuklu İsra Ceabis için Gazze Şeridi'nde "dayanışma gösterisi" düzenlendi.

İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki Beyt Hanun Sınır Kapısı önünde bir araya gelen Filistinliler, "Uluslararası toplumdan İsra'yı kurtarmak için acil olarak harekete geçmesini istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Hamas yetkilisi İsmail Rıdvan, gösteride yaptığı konuşmada, Ceabis'in kurtarılması için uluslararası ve bölgesel platformlarda harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

"İsra'ya onunla birlikte olduğumuz ve ondan vazgeçmediğimiz mesajı vermek istiyoruz." diyen Rıdvan, Filistinli tutuklunun özgürlüğe kavuşmasının yakın olduğunu, direnişe güvendiklerini söyledi.

Hamas tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in uyguladığı "tıbbi ihmal" politikasının, Filistinli hasta tutukluların hayatını tehdit ettiği vurgulanmış, Ceabis'e yönelik uygulamanın da İsrail'in bu konuda işlediği suçun bir örneği olduğu aktarılmıştı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular konusunda çalışmalar yapan Vaad Derneği, Ekim 2015'te arabasındaki tüpün patlaması nedeniyle yaralanan İsra Ceabis'in vücudunun yüzde 60'ında yanıklar bulunduğunu belirtiyor.

Filistinli tutuklunun acil olarak 11 ameliyat geçirmesi gerektiğini aktaran dernek, Ceabis'in halihazırda sadece yanık merhemi ve ağrı kesici kullanabildiğini kaydediyor.