GAZZE (AA) - Gazze'de kamu çalışanları, hükümetin nisan ayından bu yana uyguladığı maaş kesintilerini ve erken emeklilik kararını protesto etti.

Memurlar Sendikasının Gazze'deki Seraya Meydanı'nda düzenlediği gösteride, Filistin hükümetinin, binlerce çalışanı erken emekliye ayırması ve maaş kesintileri protesto edildi.

Sendika Başkanı Arif Ebu Cerad, gösteride yaptığı konuşmada, anayasada taahhüt edilen memur haklarının korunmadığını belirterek, adil olmayan erken emeklilik kararından dönülmesi için acilen harekete geçilmesini ve hükümete baskı yapılmasını istedi.

Gazze'de memurların şartlarının, Batı Şeria'dakilerle eşit olması gerektiğini kaydeden Ebu Cerad, hükümetin "maaş kesintileri ve erken emeklilik" kararının, Filistinli çocukların geleceğini etkilediğini belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanları, mart ayından bu yana maaşlarını yüzde 30 kesintili alırken, Uzlaşı Hükümeti kesintinin geçici olduğunu ve ambargodan kaynaklandığını kaydetmişti.

Filistin hükümeti, geçen temmuz ayında henüz emeklilik yaşına ulaşmamış 6 bin 145 memuru emekliye sevk etmişti.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında geçen yıl 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

Buna göre Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin geçen yıl sonunda Gazze Şeridi'nde tüm kontrolü alması gerekiyordu, ancak bu henüz tam olarak hayata geçirilemedi.