ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının bu hafta başlatacağı "Şampiyonların İzinde" projesi kapsamında olimpiyat, dünya ve Avrupa Şampiyonlarında ya da takım sporlarında önemli başarılar elde etmiş sporcular, geleceğin yıldız adaylarıyla bir araya gelerek, bilgi ve birikimlerini genç sporcularla paylaşacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, projenin ilk program konuğu, olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül olacak.

Proje, farklı branşlarda spor hayatını sürdüren sporcuların, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş üst düzey sporcularla bir araya getirilerek, bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamayı ve yıldız adaylarının spor hayatlarına katkı sağlamalarını amaçlayan bir gençlik ve spor projesi olarak hayata geçirilecek.

Proje kapsamında ayrıca, geleceğin yıldız adaylarına dopingle mücadele konusunda hak ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler de yapılacak. Genç sporculara ve antrenörlerine, dopingden arındırılmış sporun ve centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemi anlatılacak. Ayrıca önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında "Bağımlılık nedir?", "Bağımlılığın insan hayatına ve sağlığına olumsuz etkileri nelerdir?" gibi konularda genç sporculara farkındalık eğitimleri de verilecek.

Taha Akgül'ün konuk olacağı projenin ilk programı, Ankara Eryaman'daki Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinde yarın saat 14.00'te yapılacak.

Ersin Düzen'in moderatörlüğünde düzenlenecek programlar, her hafta TRT'den de yayınlanacak.​