İSTANBUL (AA) - Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Grekoromen Güreş Milli Takımı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Salih Bora ile kaptan Rıza Kayaalp'in yanı sıra kampta bulunan diğer antrenör ve sporcular, "Kalbimizle Duamızla Mehmetçik'in Yanındayız" yazılı pankartın arkasında poz vererek harekata destekte bulundu.

Şehitler için dua edilmesinin ardından açıklamada bulunan teknik direktör Salih Bora, Türkiye'nin teröristlere karşı mücadele ettiğini belirterek, "Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Amacımız, devletimizin ve silahlı kuvvetlerimizin vermiş oldukları mücadeleye destek ve bu büyük mücadelede onların yanlarında olduğumuzu Güreş Milli Takımı olarak hissettirmek." dedi.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Kaptanı Rıza Kayaalp de Mehmetçik'e destek olmak ve şehitleri anmak istediklerini aktararak, "Bizler de vatanımız ve bayrağımız için mücadele ediyoruz ama Mehmetçik'in bu mücadelesinde şehitlik ve gazilik var. Bu nedenle burada şehit düşen bütün askerlerin ailesine baş sağlığı diliyoruz. Orada mücadele eden askerlerimizin Allah yardımcıları olsun inşallah. Dualarımız, kalbimiz ve gönlümüz onlarla beraberdir." ifadelerini kullandı.