İSTANBUL (AA) - Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı'na atanan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal'ı kutladı.

Güler Sabancı, yaptığı yazılı açıklamada, Prof. Dr. Mandal'ın TÜBİTAK Başkanlığı'na atanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Sabancı, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bilim denince, bilimsel araştırma için doğru bir lider, bir isim arandığında akla ilk Sabancı Üniversitesi'nin gelmesi tesadüf değildir. Üniversitemizin akademik kadroları ve uluslararası başarıları ortadadır. Bilindiği üzere, Kurucu Rektörümüz merhum Tosun Terzioğlu da TÜBİTAK Başkanlığı ardından üniversitemizin kuruluşunda bizimleydi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal da 2011 yılından itibaren üniversitemizde araştırmadan sorumlu rektör yardımcısı olarak görev yaptı. YÖK görevi ardından ise tekrar üniversitesine dönerek rektörlüğü devralmıştı. Sabancı Üniversitesi Rektörü'nün TÜBİTAK Başkanlığı'na atanması, ülkemiz adına çok sevindirici bir karardır, büyük onur duyuyorum. Kendisine, üniversitemiz adına yeni görevinde üstün başarılar diliyorum."