Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu ve Sakarya'da partisinin 6. olağan il kongrelerine katılacak.

(Bolu/12.00/Sakarya/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AK Parti Siyaset Akademisi programına katılacak.

(Bartın/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Belediyeyi ve AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret edecek, Siyaset Akademisi programına iştirak edecek.

(Gümüşhane/11.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Kuruluna katılacak, Yeni Dünya Vakfı temsilciliğini ziyaret edecek, AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde bulunacak.

(Bursa/15.00/16.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Belediye Bahtiyar Bostan Özge Can Hanımlar Kültür Merkezi'nin açılışına, AK Parti'nin "Kadınlar Buluşuyor" programı ile Siyaset Akademisi'ne katılacak.

(Sivas/13.00/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, basın mensupları ile bir araya gelecek.

(Bingöl/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca gerçekleştirilecek "Ağıtlarla Şehitlerimizi Anıyor, Dualarla Kızıl Elma’ya Yürüyoruz" programına iştirak edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Birecik AK Parti ilçe binası ile gençlik kolları binasının açılışına katılacak, STK ve muhtarlarla gerçekleştirilecek toplantıya katılacak.

(Şanlıurfa/09.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Siyaset Akademisi programına katılacak.

- Ağbal ayrıca Bayburt Üniversitesi ile doğal taş fabrikasını ziyaret edecek, STK temsilcileriyle buluşacak.

(Bayburt/14.30/09.30/11.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Siyaset Akademisi programlarına katılacak ve valilikleri ziyaret edecek.

(Niğde/13.00/14.00/Aksaray/15.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karaman'da Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, AK Parti Siyaset Akademisi açılışı ile Sertavul Tüneli ve Medreselik Viyadüğü temel atma törenine katılacak, Karaman hızlı tren şantiyesi ile Konya Kayacık Lojistik Merkezi ile Konya YHT Gar şantiyesinde incelemede bulunacak.

(Karaman/11.30-16.00/Konya/17.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Çin Ulusal Halk Kongresi toplantıları takip edilecek.

- Toplantılarda devlet başkanlığı ve başkan yardımcılığında görev süresi sınırlamasının kaldırılmasını içeren anayasa değişiklik teklifi oylanacak.

(Pekin) (Fotoğraflı)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Azerbaycan Milli Meclisi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen uluslararası turnuvanın Azerbaycan ve Ukrayna parlamenterler futbol takımları arasında yapılacak final karşılaşmasını izleyecek.

(Bakü) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasına, Kayserispor-Kardemir Karabükspor, Göztepe-Antalyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe, Galatasaray-Atiker Konyaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Kayseri/İzmir/13.30/Malatya/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Hentbolda Avrupa mesaisi

- Kadınlar EHF Kupası çeyrek final rövanş maçında Kastamonu Belediyespor ile Romanya'nın Zalau takımı Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

- Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında Zağnosspor, İspanya'nın Rocasa Gran Canaria takımına konuk olacak.

(Kastamonu/17.00/Gran Canaria/15.30) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasına, Gaziantep Basketbol-Demir İnşaat Büyükçekmece, Darüşşafaka-Beşiktaş Sompo Japan, Anadolu Efes-Trabzonspor, Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Doğuş maçlarıyla devam edilecek.

(Gaziantep/13.00/İstanbul/15.15/17.00/İzmir/19.30) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftası, Canik Belediyespor-Adana ASKİ, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe, Beşiktaş-Mersin Büyükşehir Belediyespor müsabakalarıyla sona erecek.

(Samsun/Hatay/14.00/İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Efeler Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında Fenerbahçe ile Galatasaray HDI Sigorta, Metro Enerji Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/16.30) (Fotoğraflı)

7- Spor Toto 1. Lig'in 27. haftasına, Gaziantepspor-Samsunspor, Akın Çorap Giresunspor-Adana Demirspor, Denizlispor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Gaziantep/13.00/Giresun/15.30/Denizli/18.00) (Fotoğraflı)

8- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 26. hafta maçları tamamlanacak.


ÖZEL HABER

1- Çocuk ve plaj ürünlerinde denetimler yoğunlaşacak

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Bu yıl piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceğiz. Bahar aylarında çocuk kıyafeti, bakım gereçleri, mobilyaları, bisikletler ve oyuncaklarda yoğun denetim gerçekleştirilecek"

- "Yaz aylarında yazlık giysiler, plaj ürünleri, su ve kum oyuncakları, havuz kimyasalları ile yüksek ısıyla yangına yol açma riskinden dolayı çakmaklar denetime alınacak"

- "Okul alışverişlerinin hız kazanacağı ağustos-eylül aylarında kırtasiye, okul malzemeleri, okul kıyafetleri ve ayakkabılar denetlenecek"

(Deniz Çiçek-Ankara)

2 - Güvensiz asansöre "online" takip geliyor

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

- "Türkiye'deki asansörleri mercek altına aldık. Kuracağımız yeni sistemle ülkedeki tüm asansörlere ilişkin bilgileri harita üzerinden anlık izleyeceğiz ve etkin denetleyeceğiz"

- "Türkiye'de güvensiz asansör kullanımının önüne geçeceğiz"

(Zeynep Akyıl-Ankara)

3- Gölge oyunu "özel eller"in maharetiyle yaşatılıyor

- Gölge oyununun önemli ustalarından Suat Veral, Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında engellilere karakter çiziminden, perdede canlandırma tekniklerine kadar hayali olmanın inceliklerini anlattı

- Ümraniye Belediyesi Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursa katılan engelliler, hazırladıkları Karagöz-Hacivat karakterleri için yazdıkları hikayeleri perdeye yansıttı

- Hayali Veral:

- "Engelli kardeşlerimiz, yediden yetmişe toplumun her kesiminde yaygınlaştırılan bu sanatın bir manada eksik kalan tarafını tamamlamış oldu. Diğer arkadaşlarına da örnek, aynı zamanda hayali olacaklar"

(İstanbul/Kerem Alperen Kaya)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.