Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum ve Amasya'da partisinin 6. Olağan il kongrelerine katılacak.

(Çorum/12.00/Amasya/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Gençlik Kolları 15. Olağan Kongresi'ne iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ve yansımaları takip ediliyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Valiliğe ziyarette bulunacak, AK Parti 5. İl Kadın Kolları Olağan Kongresi'ne katılacak, tekstil atölyesi açılışları yapacak, esnafı ve partisinin İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Tunceli/10.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'ndeki AK Parti 5. İl Gençlik Kolları Olağan Kongresi'ne katılacak.

(Kırşehir /17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Kayseri'yi Dinliyoruz" programına katılacak, Büyükşehir Belediyesini ve huzurevlerini ziyaret edecek, ev ziyaretleri gerçekleştirecek, partisinin İl Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek.

(Kayseri/09.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Diyarbakır'da Tarım Sektörü STK toplantısına katılacak.

(Diyarbakır/10.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Antakya İlçe Kongresi'ne iştirak edecek ve ziyaretlerde bulunacak.

(Hatay/10.00-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) halk, liderini belirlemek için sandık başına gidecek.

(Lefkoşa/Limasol)

2- Afrika Birliği Liderler Zirvesi Etiyopya'da başlayacak.

(Addis Ababa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gölcük'te İmam-ı Azam Hafızlık Kuran Kursu'nun açılış törenine katılacak.

(Kocaeli/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'in 19. haftasına, Evkur Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor, Teleset Mobilya Akhisarspor-Antalyaspor, Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarıyla
devam edilecek.

(Malatya/13.30/Manisa/16.00/Trabzon/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık, İsviçreli Roger Federer ile Hırvat Marin Cilic arasında yapılacak tek erkekler finaliyle sona erecek.

(Melbourne/11.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftası, Gaziantep Basketbol-Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka-TOFAŞ, Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka, Banvit-Fenerbahçe Doğuş maçlarıyla tamamlanacak.

(Gaziantep/13.00/İstanbul/15.15/19.30/Balıkesir/17.00) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftası, Mersin Büyükşehir Belediyespor-OGM Ormanspor, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Çukurova Basketbol karşılaşmalarıyla sona erecek.

(Mersin/14.00/Hatay/16.30) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Efeler Ligi'nde 16. haftanın son maçında Beşiktaş ile TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 16. haftasında, Fenerbahçe-Galatasaray, VakıfBank-Nilüfer Belediyespor, Eczacıbaşı VitrA-İlbank, Seramiksan-Beşiktaş, Halkbank-Çanakkale Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/14.00/17.00/17.30/Manisa/14.00/Ankara/15.30/Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

7- TFF 1. Lig'in 19. haftasına, Çaykur Rizespor-Adana Demirspor, Boluspor-Ümraniyespor, Adanaspor-Akın Çorap Giresunspor, Gaziantepspor-Gazişehir Gaziantep maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/Bolu/13.00/Adana/Gaziantep/15.30) (Fotoğraflı)

8- Hentbolda Kadınlar Süper Lig'in 15. haftasında Zağnosspor-Muratpaşa Belediyespor maçı yapılacak.

(Trabzon/15.00)

9- Hentbolda Erkekler Süper Lig'in 15. haftasına, Aziziye Belediyesi Termalspor-Serik Belediyespor maçıyla devam edilecek.

(Erzurum/17.00)

10- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 19. hafta müsabakaları tamamlanacak.


ÖZEL HABER

1- Kur riski yönetiminde sıra "büyüklerde"

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "15 milyon dolar üzerinde döviz borcu bulunan 2 bin 118 büyük ölçekli şirket için veri tabanı ve düzenleme çalışmalarını bu yılın ilk yarısında tamamlayacağız"

- "Kur riski yönetimi ile hem mevzuat çerçevesi hem de uygulamaya yönelik atılacak adımlarla örnek teşkil edecek bir yapısal reformu hayata geçirmiş olacağız"

- "Türkiye'nin risk algısındaki iyileşmeyle birlikte borçlanma maliyetlerinde düşüş yaşanacak. Nihai amacımız kırılganlıklarımızı azaltarak, istikrarlı büyümeyi kalıcı kılmak"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Tüfenkci'den internet paketi dolandırıcılığı uyarısı

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Tüketiciler mevcut internet paketinden daha uygun bir paket seçeneği sunan telefon aramaları konusunda dikkatli olmalı"

- "Tüketiciler, internet hizmeti aldıkları firmaların müşteri hizmetleri numaraları haricinde başka numaralardan gelen aramalara itibar etmesin. Kimlik ve kredi kartı bilgileri bu gibi aramalarda telefonda asla paylaşılmamalı"

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- Namlulara yerli dokunuş

- ASELSAN'ın 15 ülkede kullanılan Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ailesinin hedefi bulmasında kritik önemde olan ve daha önce yurt dışından temin edilen "nişangah kalibrasyon adaptörü" yerlileştirildi

- Nişangah kalibrasyon adaptörü, yurt dışına göre daha uygun maliyetle çok daha fonksiyonel ve uzun ömürlü olacak şekilde üretildi

- Yağmaksan Üst Yöneticisi Fatih Yağlı:

- "Nişangah kalibrasyon adaptörü yurt dışından satın alınan bir üründü. Ham maddesinden başlayarak kaplama gerektirmeyen bir çözüm ortaya koyuncaya kadar ciddi çalışmalar yaptık"

(Göksel Yıldırım/Ankara)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.