Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov ve Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov tarafından kabul edilecek, Fahri Hıyaban, Azerbaycan ve Türk şehitliklerini ziyaret edecek.

(Bakü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Wyndham Ankara Otel'de Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Konferansı'na katılacak, Özhaseki daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Rize Valiliğini ziyaret edecek, iki bakan Kentsel Dönüşüm Brifingi'ne katılacak, Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından dolgu ve rezerv alanlarında incelemede bulunacak.

(Ankara/09.00/Rize/13.30-16.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü protokolü imza törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

4- TBMM Genel Kurulu'nda, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

5- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin kanun tasarısı üzerinde görüşmeler başlayacak.

(TBMM/14.30)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Ordu'yu Dinliyoruz" programına katılacak, partisinin İl Başkanlığını, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, "El Emeği Çarşısı"nı gezecek, yaşlılarla ve Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın ailesiyle bir araya gelecek.

(Ordu/09.30-16.30)



EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Güven Damgası Protokolü"ne katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Türkiye İhracatçılar Meclisi, ocak ayı ihracat rakamlarını Toyota'nın Sakarya Fabrikası'nda açıklayacak.

(Sakarya/10.30)

3- TÜİK, 2017 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

4- İstanbul Ticaret Odası, ocak ayı perakende ve toptan fiyat değişimini açıklayacak.

(İstanbul/12.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/14.30)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin)



GÜNCEL

1- FETÖ Davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi, 49 kişinin yaralanmasına ilişkin 15 tutuklu sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişimi sırasında aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanması Silivri'de sürecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin dosyaların birleştirilmesi sonrası 131 sanığın yargılandığı dava, Silivri'de devam edecek.

(İstanbul/10.00)

- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanması sürecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 sanığın yargılanması, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

- Ankara Garı önünde 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

(Ankara/09.30)

- Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in kuzeninin kızı Şuheda Gülen'in, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/10.00)

- Bolu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyetin mahrem imamları yapılanması kapsamında 13’ü tutuklu 14 kişinin, Bolu Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına başlanacak.

(Bolu/10.30)



SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 21. haftasında Anadolu Efes, İspanya temsilcisi Valencia'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek, Fenerbahçe Doğuş ise deplasmanda Yunanistan ekibi Olympiakos ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Atina/22.00)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Atiker Konyaspor ile Galatasaray, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşılaşacak.

(Konya/20.30)

3- Voleybolda Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 4. hafta maçlarında E Grubu'nda Arkas Spor, İtalya ekibi Trentino Diatec'i ağırlayacak, B Grubu'nda ise Halkbank, deplasmanda Finlandiya temsilcisi Ford Store Levoranta ile karşılaşacak.

(İzmir/19.00/Turku/20.00)

4- Kulüpler Birliği Vakfının Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilecek olağanüstü toplantıda Dursun Özbek'ten boşalan başkanlık için seçim yapılacak.

(İstanbul/12.00)

5- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 2. turunda A Grubu müsabakaları Ankara'da sona erecek, D Grubu karşılaşmaları ise Adıyaman'da sürüyor.



***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.