TİFLİS (AA) - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği desteğiyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Geçmişten Günümüze Türk Resim Tarihi" konferansı düzenlendi.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Tiflis YEE Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Büyükelçi Yazgan, Tiflis'te Türk resim tarihini anlatan bir etkinliğin düzenlenmesinin zengin Türk kültürünün tanıtılması açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, "Gürcistan, eski Sovyet coğrafyasındaki diğer ülkeler gibi güzel ve görsel sanatlar alanında kendini geliştirmiş bir kaynağa sahip bir ülke." dedi.

Yazgan, Türk resim sanatının bugüne kadar çeşitli dönemlerden geçerek hızlıca geliştiğini dile getirdi.

Konferansı düzenleyen ressam Murat Küçük ise etkinlikte Türk resim tarihinin önemli dönemlerini ilişkin bilgiler paylaştığını anlatarak, "Çok kısa bir sürede dünya sanatına bu kadar etki edebilen bir Türk sanatının olması hepimiz için gurur kaynağı. Türk-Gürcü kültürlerinin kaynaşmasında tarihsel süreçte en büyük etkilerinden bir tanesi sanat olmuş, sanat alışverişi çok önemli bir hale gelmiş. Gürcistan da sanat konusunda en iyi ülkelerden biri." ifadelerini kullandı.