HAKKARİ (AA) - SAYİM HARMANCI - Hakkari Belediyesince 8 bin metrekarelik alanda yapılan ve sosyal alanlarla donatılan "Kent Park Yaşam Merkezi", kentin sosyal hayatına canlılık katacak.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapıldıktan sonra halkı hizmetlerle buluşturan Hakkari Belediyesi, yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra halkın öneri ve beklentilerini gözeterek sosyal alandaki çalışmalarını da sürdürüyor.

Kentin birçok noktasına park kuran, yolları sıcak asfaltla kaplayan, şehir merkezindeki cadde ve sokakları modern görünüme kavuşturan, modern aydınlatma sistemi kurarak şehrin çehresini değiştiren belediye, vatandaşların güzel vakit geçirebileceği ve dinlenebileceği "Kent Park Yaşam Merkezi" projesini hayata geçirdi.

- Sosyal hayata canlılık katacak

Bu çerçevede Atlılar Caddesi'nde bulunan eski belediye garajı alanında, 8 bin metrekare olarak inşa edilen, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolları, 400 kişilik amfitiyatro, paten alanı, oyun grupları, kamelyalar, özel süs havuzları, fitness salonu, özel dekoratif aydınlatmalar ile yeşil alanının yer aldığı yaşam merkezinin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kentin sosyal hayatına canlılık katacak yaşam merkezinin, bir ay içerisinde hizmete sunulması planlanıyor.

Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene başlattıkları dönüşüm programı kapsamında kente büyük hizmetler kazandırdıklarını söyledi.

Dönüşüm programını bu sene çeşitli yatırımlarla taçlandırmak istediklerini anlatan Epcim, "Bu noktada en önemli yatırımlarımızdan biri Hakkari Kent Park Yaşam Merkezi olacak. Belki bir aylık bir imalatı kaldı. Ondan sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Hakkari'de birçok alanda eksikliği hissedilen noktalar bu parkla halledilmiş olacak. Sosyal etkinlikler ile okul etkinliklerini yapabileceğimiz alanımız yoktu. Amfitiyatro ile bunu sağlamış bulunmaktayız." dedi.

Epcim, parktaki özel dekoratif aydınlatmalara Hakkari'nin simgesi olarak bilinen ters lale şeklinin işlendiğini belirtti.

- İlk defa amfi tiyatro ve paten alanı olacak

Parkta Hakkari halkına yakışır kaliteli malzeme kullanıldığının altını çizen Epcim, şöyle konuştu:

"Amfitiyatromuzun haricinde ilk defa Hakkari'de paten alanı olacak. Çocuk oyun grubu önem arz ediyor. Bu eksikliği hissetmekteydik. Bunun haricinde spor alanlarına ihtiyacımız vardı. Özellikle bayanlarımızın da mahremiyet alanı içerisinde sporlarını yapabilecekleri özel bir alan oluşturduk. Hakkari'de ilk defa bisiklet yolu olacak. Yürüyüş yolları, yeşil alanlar da çok önemli. Hakkari Ulu Cami'ye de yakın olan parkımız, halkımız tarafından çok yoğun şekilde kullanabilecek. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Merkez Medrese Mahalle Muhtarı Abdulcabbar Aydın da park ve yaşam merkezi çalışmasının vatandaşları sevindirdiğini belirterek, "Daha önce böyle hizmetler yoktu. Hakkari halkı bu hizmete çok sevindi. Burası kullanılamayan bir alandı, şimdi bölgenin sayılı parklarından biri oldu. Sayın Cüneyt Epcim'e çok teşekkür ederiz." diye konuştu.