GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, Fetih Hareketi Merkezi Komite üyesi ve Ulusal Uzlaşı Dosyası Sorumlusu Azzam el-Ahmed başkanlığındaki heyet ile biraraya geldiği bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin, Ulusal Uzlaşı Dosyası Sorumlusu Ahmed'in başkanlığını yaptığı ve Fetih Hareketi Merkezi Komite üyesi Ahmed Hales ile Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta'nın da aralarında bulunduğu heyet ile görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar ile siyasi ofis üyeleri Halil el-Hayye ve Ruhi Muşteha'nın da görüşmede hazır bulunduğu kaydedildi.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler çerçevesinde 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması"nı imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık 2017'ye kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirmesi kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda ekim ayında Eğitim, Sağlık, Ekonomi, İletişim ve Bilgi Teknolojileri, Ulaştırma, Tarım, Yerel Yönetimler, Turizm, Vakıflar ve Dini İşler ile Kültür bakanlıklarının teslimi gerçekleşmişti. Ayrıca Hamas, Gazze'deki sınır kapılarını 1 Kasım'da Filistin yönetimine devretmişti.

Bu gelişmelere karşın Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin geçen hafta Gazze'de 14 Haziran 2007 öncesindeki eski memurları göreve çağırması, Hamas ile anlaşmazlığa neden olmuştu. Bunun üzerine Hamas ve Fetih hareketleri, Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'deki tüm görevlerini teslim almasının 10 Aralık'a ertelenmesine karar vermişti.

Fetih ile Hamas hareketleri son günlerde uzlaşı anlaşmasını sekteye uğrattıklarına ilişkin karşılıklı suçlamalarda bulunmuşlardı.