HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki kaçakçılık operasyonlarının ardından adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Yayladağı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 17 şüpheli, jandarmadaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 7'si, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kaçakçılık, uyuşturucu ticareti ve göçmen kaçakçılığı iddiasıyla cezaevine gönderildi, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, uyuşturucu madde imal ve ticareti ve göçmen kaçakçılığı"yla ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 8'i Suriye uyruklu, 5'i Türk 13 şüphelinin gözaltına alındığı, Yayladağı ve Antakya ilçelerinde 2 bin 43 paket gümrük kaçağı sigara, bir kilo 545 gram kubar esrar, 2 Glock marka tabanca, 3 av tüfeği, 12 cep telefonu, 15 SIM kart, bir el telsizi ve 7 bin 800 lira ele geçirildiği ve 71 kaçak göçmenin yakalandığı bildirilmişti.

Ekipler tarafından 4 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 17'ye yükselmişti.