İSTANBUL (AA) - ZEHRA MELEK ÇAT - Ressam Efe Işıldaksoy, sokak hayvanlarına yapılan eziyete dikkati çekmek amacıyla köpek dışkısı şeklini verdiği seramik hamurunu altın rengine boyayıp, İstanbul'un simge mekanlarının çevresine bırakıyor.

Işıldaksoy, hayvanlara eziyet ya da öldürmeye hapis cezası getirecek tasarının yasalaşmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı proje kapsamında seramik hamurunu kullanıyor.

Köpek dışkısı şeklini verdiği ve altın rengine boyadığı seramik hamurunu şehrin simge mekanlarına bırakan Işıldaksoy, bunların fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşıyor.

Ressam Işıldaksoy'un bıraktığı seramik hamurlarını farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlar da fotoğraflayıp sosyal medya hesaplarından yayınlıyor.

Işıldaksoy, projeyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatrocu Feriha Işıldaksoy'un oğlu olduğunu ve çocukluğundan beri sanatla iç içe yaşadığını söyledi.

"Taşı toprağı altın İstanbul" tabirine de gönderme yapmak istediğini dile getiren Işıldaksoy, "Şehirdeki inşaat artıklarını, rögar kapakları gibi objeleri altın rengine boyayarak dikkat çekmeye çalışıyordum. Bu proje de aslında onun bir devamı." dedi.

Sosyal medyada iletişimin hızlanmasıyla sokak hayvanlarına yapılan kötü muameleden artık herkesin haberdar olduğunu dile getiren Işıldaksoy, hazırlanan tasarının gündemde kalmasına dikkati çekmek amacıyla projeye başladığını anlattı.

Işıldaksoy, yaklaşık iki hafta önce zehirlenen köpeklerin haberini gördükten sonra projeye başladığını ifade ederek, "Seramik hamurlarından hayvan dışkıları yapıyorum. Daha sonra bunları altın rengine boyuyorum. Altın çok dikkat çeken bir materyal, yüzyıllardır. Köpek dışkılarından rahatsız olanlara da ironik bir gönderme yapmak istedim. Altına boyayınca insanlar şikayet etmek yerine toplamaya başladı." diye konuştu.

Sosyal medyayı yoğun şekilde kullandığını ifade eden Işıldaksoy, seramik hamurlarını İstanbul fonuyla fotoğraflayıp, sosyal medyada paylaştığını söyledi.

- "Cezalar caydırıcı olmalı"

Işıldaksoy, insanların da yaptığı seramik hamurlarını fotoğrafladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnsanlar da projeye ortak oldu. Şehrin herhangi bir yerinde bunları gördüklerinde fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıyorlar. İki haftada 4 milyon insana ulaştık. Daha çok gündemde kalması lazım. Yaşadığımız dünyada hayvanların da insanlar kadar önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanlar da güzel tepkiler verdi. Sosyal medya üzerinden iletişime geçip, nasıl yapacaklarını tarif ettim. Ankara ve İzmir'de de insanlar simge yerlere seramik hamurundan altın rengi dışkılar koyup fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştılar. Şu ana kadar 100'den fazla seramik hamurundan dışkı bıraktım. Hayvanlara eziyet edenlere hapis cezası gelmesini bekliyorum. Caydırıcılığının olması önemli. Cezalar caydırıcı olmalı ki beraber yaşadığımız bu güzel canlılar da bizimle mutlu yaşayabilsin."