AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Özellikle hayvanları koruma konusunda hükümetimiz çok hassas. Çünkü onlar da canlı. Bu yüzden aşılama, kısırlaştırma, küpeleme, sahiplendirme için büyük yatırım yapıyoruz. Pek çok yerde hayvan hastaneleri kurduk." dedi.

Eroğlu, Akharım beldesi ile Sandıklı ilçesinde vatandaşların geçmiş bayramlarını kutladı. Eroğlu, Sandıklı'da yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeşile en çok önem veren hükümetin AK Parti hükümetleri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanını yeşillendirdiklerini anlatan Eroğlu, "Tabiat parklarının sayısı 20 idi. Şimdi 350-400'e çıkardık. Biz sadece insanlara değil hayvanlara dahi su götürdük. Kuşlara, yılki atlarına, yaban hayatına dahi kış aylarında helikopterle yem atıyoruz. Suyunu temin ediyoruz. Sokak köpekleri, kedilerine her yerde otomatik sulama cihazları yapıyoruz." diye konuştu.

Eroğlu, yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle hayvanları koruma konusunda hükümetimiz çok hassas. Çünkü onlar da canlı. Bu yüzden aşılama, kısırlaştırma, küpeleme, sahiplendirme için büyük yatırım yapıyoruz. Pek çok yerde hayvan hastaneleri kurduk. Hatta geçen gün Balıkesir'deki destek verdiğimiz Hayvan Hastanesi Rehabilitasyon Merkezi açtığımız zaman gelenler; 'ya bu nasıl bir hastahane, normalde insanlar için hastene neyse orada ameliyathanesinden bakım yerine kadar her şey var.' dediler. Sokak hayvanlarını dahi düşünen hükümetimiz var. Köpeklere eziyet edenler, onları öldürenler için yeni kanun hazırladık. İnşallah önümüzdeki dönem gündeme gelecek. Şu anda büyük para cezası var ama para cezası yetmiyor, gerekirse hapis cezası da vereceğiz."

- "Ey CHP'li kardeşim uyan, senin Atatürkçü CHP'ni birileri işgal etti"

Türkiye'nin bahtı açık ve yükselişte olduğunu anlatan Eroğlu, "Batı da inişte. Görüceksiniz onlar darmadağın olacak. Yeter ki biz birlik, beraberliğimizi kuvvetlendirelim." dedi.

Eroğlu, FETÖ'nün uzantılarına yol açılmaması gerektiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Onları sandığın dibine gömelim. PKK'nın uzantıları kim biliyorsunuz, bunu söylemeye gerek yok. Deniz Baykal'ı CHP'nin başından kim indirdi? FETÖ. FETÖ'nün planıydı. Ben burada CHP'li kardeşlerime şunu söylüyorum; CHP'nin Anadolu'daki kardeşlerim, onlar vatanına, milletine, bayrağa bağlı insanlar. Ey CHP'li kardeşim uyan, senin Atatürkçü CHP'ni birileri işgal etti. Teslim aldı."

Eroğlu, daha sonra, esnaf ziyaretinde bulundu.