ADEN (AA) - Yemen Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Abdulmelik el-Mihlafi, Husilerle bugüne kadar gerçek bir barış imkanının oluşmadığını söyledi.

Eski Dışişleri Bakanı olan Danışman Mihlafi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Barış Yemen halkının bir talebidir. Hükümetimizin ve koalisyonun hedefi de bu yöndedir. Basında her ne kadar teşvik edilse de bugüne kadar Husilerle gerçek bir barış imkanı olmadı." ifadelerini kullandı.

Barışın devleti eski gücüne getirerek silahların devlete teslim edilmesiyle sağlanacağını vurgulayan Mihlafi, bunun dışındaki yollarla savaşın uzun süre devam edeceğini kaydetti.

Mihlafi ayrıca Husilerin Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffith tarafından kendilerine sunulan çözüm yollarını da reddettiğine dikkati çekti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.