İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi ile Al Sharq Forum arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Üniversitede gerçekleşen törende, iki kurum arasındaki iş birliği anlaşma metnine, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ve Al Sharq Forum Başkanı Waddah Al Khanfar imza attı.

Anlaşma, İbn Haldun Üniversitesi ile Al Sharq Academia'nın ortak seminer, mesleki eğitim ve kurslar düzenlemesine olanak sağlayacak. Bu çerçevede akademik personel ve müfredat İbn Haldun Üniversitesi tarafından sağlanırken, Al Sharq Academia etkinliklerin kayıt, montaj ve web sitesinden yayınlanmasından sorumlu olacak.

Ayrıca, iş birliği anlaşması, İbn Haldun Üniversitesi'nin, akademisyenlerin gözetiminde, Al Sharq Academia tarafından verilen online diplomalara akreditasyon vermesini de içeriyor. Anlaşma çerçevesinde iki okulun ortak yaz okulu programları düzenlenmesinin önünün açıldığı belirtildi.


- "Al Sharq Forum ile vizyonlarımız büyük ölçüde örtüşüyor"

Rektör Prof. Dr. Recep Şentürk, burada yaptığı açıklamada, "Üniversitemiz ve Al Sharq Forum, gençlere dönük programlar yapan örgün eğitim kurumudur. Her ikisi de uluslararası vizyona sahiptir. Al Sharq Forum, sene içerisinde gençlere farklı eğitim programları yapan uluslararası bir kuruluş ve dünyanın farklı ülkelerinden pek çok öğrenci bu çalışmalara katılıyor, ayrıca internet üzerinden gerçekleştirdikleri güzel etkinlikleri de var." bilgisini paylaştı.

İbn Haldun Üniversitesi'nin yüzde 37'sinin uluslararası öğrencilerden oluştuğunu dile getiren Şentürk, şöyle devam etti:

"Okulumuzda 54 ülkeden öğrencimiz var dolayısıyla Al Sharq Forum ile vizyonlarımız büyük ölçüde örtüşüyor. Akademik olarak biz, Al Sharq Forum'a katkı yapacağız, onlar da yaptıkları etkinliklerle bizim uluslararası boyuta taşınmamıza katkıda bulunmuş olacaklar. Etkinlikler çerçevesinde bizim hocalarımız onların eğitimlerine konuşmacı olarak, öğrencilerimiz de katılımcı olarak dahil olacaklar. Bu vesileyle öğrencilerimiz, dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilerle tanışacaklar, konuşmacıları dinleyecekler ve böylece farklı fikirlerle de tanışmış olacaklar."

Şentürk, çalışmaların dışında, birlikte düzenlenecek olan özel programların da olduğunu aktararak, "Planladığımız ve Al Sharq Forum ile birlikte hayata geçirmek istediğimiz programları da istişareler sonucunda netleştireceğiz. Bizim devam eden ve onların bireysel olarak yaptıkları etkinliklere nasıl katkı yapacağımız ve yeni yapılacak olan projeler konusunda neler yapılabileceğini düşünüp, en yakın zamanda yürürlüğe koyacağız." dedi.

Al Sharq Forum Başkanı Waddah Al Khanfar da iki büyük üniversitenin gerçekleştirdiği imza protokolünden duyduğu memnuniyeti belirterek, çalışmaların iki tarafa da hayırlı olması temennisinde bulundu.